FILMEZZUNK.HU
Fekete Párduc a Tomb Raidert is földbe döngölte - Hétvégi bevételi lista, USA

Fekete Párduc a Tomb Raidert is földbe döngölte – Hétvégi bevételi lista, USA

1711

Hétvégi bevételi lista, USA – 2018. március 16-18.

Alicia Vikander filmje a várakozásoknak megfelelően kezdett a mozikban, de a hétvégi bevételi toplista első helyére így sem volt esélye. Öt héttel a premierjét követően továbbra is egyeduralkodó a mozikban a Marvel új képregény adaptációja, a Fekete Párduc. A film újabb 27 millióval növelte bevételeit, öt egymást követő hétvégén legutóbb az Avatar tudott behúzni. Ráadásul az amerikai piacon már csak 18 millió hiányzik ahhoz, hogy túlszárnyalja a Bosszúállókat, és ezzel minden idők legjövedelmezőbb szuperhősfilmjévé váljon. A Fekete Párduc azonban nem csak hazájában halmozza a sikereket, a nemzetközi piacokról is befolyt összeggel összbevételei már az 1,1 milliárd dollárt is meghaladják. – írja a mafab.hu

Fekete Párduc (Black Panther, 2018) - Kritika

Öt héttel a premierjét követően továbbra is egyeduralkodó a mozikban a Marvel új képregény adaptációja

A dobogó második fokán az Oscar-díjas Alicia Vikander nevével fémjelzett videojáték adaptáció, a Tomb Raider végzett 23,5 millióval, melyet további 102 millióval fejelt meg nemzetközi szinten. Az amerikai bevétel megfelel a Warner és az elemzők előzetes várakozásainak, de hazáján kívül messze az elvárások felett teljesített a film, vagyis minden bizonnyal csak hetek kérdése, hogy hivatalosan is bejelentsék a folytatást.

A harmadik hely birtokosa egyértelműen a hétvége legnagyobb meglepetése, a vallási témájú I Can Only Imagine lett, mely gyakorlatilag erősebb húzónév és alig 7 milliós költségvetés mellé 17 millió dollárt hozott, míg a hétvége másik premierje, a Köszi Simon hiába kapott 800-zal több vásznat, csak 11 millióig jutott.

I Can Only Imagine

A harmadik hely birtokosa egyértelműen a hétvége legnagyobb meglepetése, a vallási témájú I Can Only Imagine lett

A Disney új fantasyje, az Időcsavar mindössze fél millióval maradt le a dobogós helyezésről, míg bemutatását követően először esett ki a top10-ből a már Blu-rayen is megjelent Jumanji: Vár a dzsungel, mely 13 hétig tanyázott az élmezőnyben. Ez idő alatt 939 millió dollárig jutott világszerte.

Amerikai hétvégi bevételi lista:

  1. Fekete Párduc – $27M / $1,183Mrd
  2. Tomb Raider – $23,5M / $126M
  3. I Can Only imagine – $17,1M / $17,1M
  4. Időcsavar – $16,6M / $71,7M
  5. Köszi, Simon – $11,5M / $11,5M
  6. Éjszakai játék – $5,6M / $84,7M
  7. Nyúl Péter – $5,2M / $145,1M
  8. Hívatlanok 2: Éjjeli préda – $4,8M / $18,6M
  9. Vörös Veréb – $4,5M / $106,2M
  10. Bosszúvágy – $3,4M / $30M

(Sötéttel a frissen bemutatott filmek vannak; első oszlop a hétvégi amerikai bevételt, második oszlop az összbevételt mutatja)

10 híresség a filmiparból, aki képes volt óriásit fogyni

(Forrás: mafab.hu)


Article Tags: · · · ·