FILMEZZUNK.HU

Gyenge kezdéssel vitte a prímet a Tűzgyűrű 2 – Hétvégi bevételi lista, USA

2735

Hétvégi bevételi lista, USA – 2018. március 23-25.

Guillermo del Toro filmjének folytatása behúzta az amerikai toplista első helyét, ehhez azonban most egy szerény teljesítmény is elég volt. A Tűzgyűrű: Lázadás végzett az amerikai bevételi toplista első helyén, megszakítva ezzel a Fekete Párduchat hete tartó egyeduralmát. A film 28 millióval kezdte meg a mozis szereplését, ami ugyan nem túl nagy összeg egy ilye nagyköltségvetésű látványfilmtől, de a Universal és az elemzők is ennél kevesebbet jósoltak. Akárcsak az első rész esetében, úgy most is a nemzetközi piac jelenti a mankót, a film ugyanis hazáján kívül 122 milliót kaszált az első hétvégéjén, amivel messzemenőkig elégedett lehet a stúdió. Hogy meddig juthat a film, még kérdéses, ugyanis sem a nézői visszajelzések, sem a kritikák nem túl erősek, így aligha tud majd behúzni egy újabb első helyet jövő hétvégén. – írja a mafab.hu

Fekete Párduc még mindig a fellegekben jár! – Hétvégi bevételi lista, USA

A dobogó második fokára csúszott vissza a hat hete bemutatott Fekete Párduc

A dobogó második fokára csúszott vissza a hat hete bemutatott Fekete Párduc, mely Észak-Amerikában minden idők legnagyobb bevételű szuperhősfilmje lett, megfosztva a címtől a Bosszúállók első részét. A film 1,2 milliárdos összbevételéhet az amerikaiak 630 millióval járultak hozzá.

A bevételi toplista harmadik helyét az elmúlt hetek meglepetésfilmje, a vallási témájú, alacsony költségvetésű és gyakorlatilag sztároktól mentes I Can Only Imagine szerezte meg 13,8 millió dollárral. Ahhoz képest, hogy a produkció büdzséje mindössze 7 millió dollár volt, már 38 milliót hozott a Roadside konyhájára, ami minden előzetes becslést felülmúl.

I Can Only Imagine

A bevételi toplista harmadik helyét az elmúlt hetek meglepetésfilmje, az I Can Only Imagine szerezte meg

Csalódást keltően szerepelt a hétvégén bemutatott Sherlock Gnomes, mely 10,6 millióig jutott, holott a főbb szereplőket olyan nagyágyúk szólaltatták meg, mint  Johnny DeppMichael CaineJames McAvoyEmily BluntMaggie SmithChiwetel EjioforStephen Merchant vagy Mary J. Blige. Az alacsony bevétel már csak azért is csalódás, ugyanis a franchise (?) előző filmje, a Gnómeó és Júlia 25 millió felett hozott bemutatásának hétvégéjén, a 2,1 milliós nemzetközi bevételt pedig úgyszintén bukásként kell elkönyvelni, arról nem is beszélve, hogy a kritikusok is a földbe döngölték.

Ami a premierfilmeket illeti, a top10-be befért még a Paul, Apostle of Christ és az  Éjjeli napfény című romantikus film is, míg az Unsane című horror éppen lemaradt az élmezőnytől.

Amerikai hétvégi bevételi lista:

  1. Tűzgyűrű: Lázadás – $28M / $150,5M
  2. Fekete Párduc – $16,7M / $1,237Mrd
  3. I Can Only Imagine – $13,8M / $38,3M
  4. Sherlock Gnomes – $10,6M / $15,2M
  5. Tomb Raider – $10,4M / $211,8M
  6. Időcsavar – $8M / $88M
  7. Köszi, Simon – $7,8M / $23,7M
  8. Paul, Apostle of Christ – $5M / $5M
  9. Éjszakai játék – $4,1M / $94,8M
  10. Éjjeli napfény – $4,1M / $4,1M

(Sötéttel a frissen bemutatott filmek vannak; első oszlop a hétvégi amerikai bevételt, második oszlop az összbevételt mutatja)

Minden idők 10 legjobb robotos filmje

(Forrás: mafab.hu)


Article Tags: · · · ·