FILMEZZUNK.HU
18 film, ami elképesztő csavarral ér véget

18 film, ami elképesztő csavarral ér véget

1139

18 film, ami elképesztő csavarral ér véget

Mindig azok a legjobb filmek, amelyek végén néhány percig még meredten nézel a képernyőre, és próbálod feldolgozni a váratlan, ugyanakkor hihetetlenül izgalmas befejezést. Persze nem a legegyszerűbb feladat rábukkanni az ilyen sztorikra; épp ezért most összegyűjtöttünk néhány híres és kevésbé híres filmet, hogy megkönnyítsük a keresgélést. Íme 18 film, ami elképesztő csavarral ér véget

18. A harmadik ember (The Third Man, 1949)

A második világháború után Bécs maga volt a káosz. A város romokban hevert, mindenhol leszerelt katonák nyüzsögtek, ráadásul nem volt elég élelmiszer. Ez miatt a feketepiac virágzott, miközben a közigazgatási posztokon a szövetségi hatalom képviselői ültek. Egy fiatal amerikai író, Holly Martins (Joseph Cotten) ebbe a felfordulásba érkezik, ugyanis egyik barátja munkát ígért neki. Azonban mire megérkezik, a barátja már halott, csak a temetést tudja végignézni. Tanácstalanságában barátaihoz fordul, akik mind különböző mesét adnak neki elől barátjuk haláláról. Ez felkelti Martinsban a gyanút, hogy talán gyilkosság történt.

A harmadik ember (The Third Man, 1949)

17. Aguirre, Isten haragja (Aguirre, der Zorn Gottes, 1972)

1560-ban spanyol conquistadorok – élükön a hírhedt Pizarróval – az amazonasi őserdők mélyére indulnak. Kalandos és veszélyekkel teli expedíciójuk célja, hogy fölleljék a mesés El Doradót, az Aranyvárost. Ám hamar kiderül, a természet megpróbáltatásai elhanyagolhatóak az emberi gőghöz, hatalomvágyhoz és pénzsóvársághoz képest.

Aguirre, Isten haragja (Aguirre, der Zorn Gottes, 1972)

16. Fűrész (Saw, 2004)

Két férfi leláncolt lábbal tér magához egy elhagyott mosoda két szemközti sarkában. Középen mindkettőjük számára elérhetetlen távolságra holttest fekszik, mellette pedig egy revolver. A leláncolt férfiak diktafonon keresztül kapnak utasításokat: megszabott idő áll rendelkezésükre ahhoz, hogy végezzenek egymással. A sebészeti fűrészek azonban, amelyek segítségével ki kellene szabadulniuk, semmit sem érnek – a láncokkal legalábbis nem tudnak mit kezdeni.

Fűrész (Saw, 2004)

15. Felperzselt föld (Incendies, 2010)

Libanon és Kanada, napjainkban. A történet több szálon fut, melyben láthatunk egy tőle elszakított gyerekét kétségbeesetten kereső anyát, valamint egy ikerpárt, akik anyjuk végrendeletét próbálják teljesíteni.

Felperzselt föld (Incendies, 2010)

14. Biciklitolvajok (Ladri di Biciclette, 1948)

Amikor Antonio lehetőséget kap arra, hogy plakátragasztóként dolgozzék, családja utolsó pénzén kivált egy biciklit a zálogkölcsönzőből, s munkába áll. Mivel azonban a biciklit röviddel ezután ellopják, kisebb fiával a tolvaj keresésére indul. Amikor azonban rátalálnak, Antonio semmit sem tud rábizonyítani.

Biciklitolvajok (Ladri di Biciclette, 1948)

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·