FILMEZZUNK.HU
A 10 legjobb Al Pacino film, amit vétek lenne kihagyni

A 10 legjobb Al Pacino film, amit vétek lenne kihagyni

53693

Al Pacino legjobb filmjei

A világhírű keresztapa a napokban ünnepli 84. születésnapját! Az 1940-ben született színészt pályafutása során 8 Oscar-díjra és 17 Golden Globe szobrocskára jelölték. Ezek közül egy Oscart és öt Golden Globe-ot meg is nyert. Al Pacino nagyon színes színészi palettával rendelkezik, többek között játszott már maffiavezért, nyomozót, ügyvédet, orvost, de még meséhez is kölcsönözte a megkülönböztethetetlenül mély hangját. Az 1971-ben, a Pánik a Tű parkban című amerikai drámában debütáló bronxi színész mára már több, mint 50 produkcióban szerepelt. Mi most azt a tízet tárjuk olvasóink felé, melyekben a legemlékezetesebbet alakította.

10. Pénz beszél (Two for the Money, 2005)

A jószívű, mindenki kedvence Brandon Lang (Matthew McConaughey) egy év leforgása alatt milliomosok vagyonával játszó John Anthonyvá válik, aki nyolcvan százalékos biztonsággal tippel bármilyen meccsre. Arra persze csak később döbben rá, hogy mentora, Walter Abrams (Al Pacino) csúnyán átverte, és a játék nem csak pénzre megy. Milliós fogadásoknál már az élete is tét, a nagy halak, főleg Novian (Armand Assante) ugyanis nem szeretik, ha elúszik a pénzük.

Pénz beszél (Two for the Money, 2005)

Tudtad, hogy…?

A filmben szereplő Brandon Lang (Matthew McConaughey) egy valós személy, az ő igaz története alapján készült a film. Pénzügyi szempontból még a gyártási költségeket (35 000 000 dollár) sem termelte vissza a film, az összbevétele mindössze 30 526 509 dollár volt.

9. Kánikulai délután (Dog Day Afternoon, 1975)

1972. augusztus 22-én három férfi behatol egy New York-i bankba, de pár percesre tervezett “munkájuk” látványos túszdrámává fajul. Ráadásul a remélt zsákmányból sem lesz semmi: mindössze 1100 dollár van a trezorban. Az egyik bankrabló idejében meglép, a tapasztalatlan Sonny bent reked a túszokkal együtt a rendőrgyűrűbe fogott bankhelyiségben. Sonny (Al Pacino) a bankrablással transzvesztita barátjának, Leonnak (Chris Sarandon) nővé operáltatási költségeit akarta előteremteni, de egy telefonbeszégetésből megtudja, hogy Leon sosem szerette őt.

Kánikulai délután (Dog Day Afternoon, 1975)

Tudtad, hogy…?

A szereplőválogatások alkalmával Al Pacino minden jelölttel összeolvasta a jelenetét, hogy eldönthesse, kivel tud majd jól együtt dolgozni. Az eredeti forgatókönyvben Al Pacino-nak csókolóznia kellett volna transzexuális barátjával, de a színész ezt nem vállalta, így egy telefonos jelenet lett belőle.

8. Carlito útja (Carlito’s Way, 1993)

Legendás alak tér vissza a spanyol Harlembe. De az utca már nem a régi, és Carlito sem az. Az öt év börtön alatt sokat tanult, le akarja zárni a múltat és új életet kezdeni szerelmével. Legjobb barátja csak egy apró szívességet kér tőle…

Carlito útja (Carlito's Way, 1993)

Tudtad, hogy…?

A GTA Vice City című számítógépes játék Ken Rosenbergét a filmbeli David Kleinfeldről mintázták meg, ráadásul az irodáját is lemásolták a játékhoz. Al Pacino eredetileg lófarkat akart növeszteni a szerephez, de amikor ellátogatott spanyol Harlembe, úgy látta, hogy senki nem visel ilyen frizurát.

7. Fedőneve: Donnie Brasco (Donnie Brasco, 1997)

Az FBI-ügynök a maffiába épül be ezen a néven, hosszú évek kemény munkájával. Lefty, a kisstílű maffiózó jobbkeze lesz, s természetesen, hogy hűségét bizonyítsa, a rablástól a gyilkosságig minden balhéban részt is vesz. Közben családi élete tönkremegy, s észre kell vennie, hogy személyisége is kezd megváltozni, azonosul alakításával.

Fedőneve: Donnie Brasco (Donnie Brasco, 1997)

Tudtad, hogy…?

Al Pacino az életben nem dohányzik, ezért a filmben gyógynövényes cigarettát szívott. Mike Newell szerint borzalmas szaga volt. A film megtalálható a Steven Jay Schreider által összeállított ‘101 gengszterfilm amit látnod kell, mielőtt meghalsz’ című könyvben.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · ·