FILMEZZUNK.HU

Bosszúállók: Végtelen háború (2018) – Kritika

4471

Bosszúállók: Végtelen háború kritika

Sokan állítják, hogy napjainkban a képregény filmek virágkorát éljük. Ezzel az elmélettel én sem vitatkoznék, hisz gondoljunk csak bele! A képregény filmek általában nagy volumenű látványos akciófilmek, és a technológia csak mostanában fejlődött akkorát, hogy megjelenítésükre alkalmas legyen. S bár BAT MAN már régóta repked Gotham felett, azért valljuk be most jött el az ő idejük. És elérkeztünk 2018-hoz. Egy csomó jobbnál jobb Marvel mozi után végre megjelent a Bosszúállók: Végtelen háború. És azt a mindenit! Ez a film…

Bosszúállók 3: Fekete Párduc, Amerika Kapitány és Fekete Özvegy készen áll a háborúra

Mert miből állt eddig szinte az összes Marvel film? Egy önjelölt végtelen hatalmú űrlény elszánja magát, és torz katonáival megrohamozza a földet (mert ugye mit csinálna mást), akit azután az adott film hőse vagy hősei szépen legyőznek. És itt is van a Marvel filmek talán egyetlen nagy hibája. Ami nem más mint az, hogy nincsenek jó fő gonoszok.

De végre! Thanos!  Ezúttal egy olyan fő gonoszt kaptunk, akit komolyan lehet venni. Akinek valós motivációja van.

Talán, mint John Doe a Hetedikben. Már-már egyet értünk vele, és csak a belső lelki ismeretünk juttatja néha eszünkbe, hogy ő igazából a rosszfiú.
De itt még messze nincs vége a dicséretnek. Hiszen ez a film azon ritka Marvel mozik egyike, ahol komolyan tudjuk venni a történetet. Most először nem csak szellemes, jól megírt poénok röpködnek, hanem valós érzelmek is.

Bosszúállók: Végtelen háború kritika

A történet szerint Thanos fel akarja kutatni a 6 végtelen követ, amik segítségével egy globális népirtást hajthat végre, ezzel megoldva az univerzumban általános, túlnépesedési problémát. Többet nem is árulok el, nézze meg mindenki a filmet, és majd meglátja! A karakterek hozták a kötelezőt, sőt többet annál.

Vasember és Dr. Strange a két egoista végre együtt, Mordály, Űr Lord és Bruce Banner, akinek nem mindig jön össze… és persze Thanos! Hihetetlen jól, már-már tökéletesen működtek együtt a vásznon.

A jó karakterekhez persze párosul a humor, ami ezúttal a Marvelhez képest is kiemelkedő volt. Ezúttal a történet is kellően komoly lett, ahol kell ott vicces, akció dús, és kellően drámai, és végre egy igazi csattanót kapunk! A Marvel kissé felületes cselekményei után hatalmas ugrás a Bosszúállók: Végtelen háború. Persze a látványt említenem sem kell, hisz ez mindig is a Marvel univerzum egyik erőssége volt.

A végére csak annyit tudok mondani, hogy rohanjon mindenki a moziba, ugyanis ezt a filmet látni kell!

A Bosszúállók: Végtelen háború című film adatlapja: https://www.mafab.hu/movies/avengers-infinity-war-part-i-277000.html

//Benke Ötvös  kritika//

Parádés a Bosszúállók 3 forgatási videója

Bosszúállók: Végtelen háború kritika Sokan állítják, hogy napjainkban a képregény filmek virágkorát éljük. Ezzel az elmélettel én sem vitatkoznék, hisz gondoljunk csak bele! A képregény filmek általában nagy volumenű látványos akciófilmek, és a technológia csak mostanában fejlődött akkorát, hogy megjelenítésükre alkalmas legyen. S bár BAT MAN már régóta repked Gotham felett, azért valljuk be most jött el az ő idejük. És elérkeztünk 2018-hoz. Egy csomó jobbnál jobb Marvel mozi után végre megjelent a Bosszúállók: Végtelen háború. És azt a mindenit! Ez a film… Mert miből állt eddig szinte az összes Marvel film? Egy önjelölt végtelen hatalmú űrlény elszánja magát, és torz katonáival megrohamozza a földet (mert ugye mit csinálna mást), akit azután az adott film hőse vagy hősei szépen legyőznek. És itt is van a Marvel filmek talán egyetlen nagy hibája. Ami nem más mint az, hogy nincsenek jó fő gonoszok. De végre! Thanos!  Ezúttal egy olyan fő gonoszt kaptunk, akit komolyan lehet venni. Akinek valós motivációja van. Talán, mint John Doe a Hetedikben. Már-már egyet értünk vele, és csak a belső lelki ismeretünk juttatja néha eszünkbe, hogy ő igazából a rosszfiú. De itt még messze nincs vége a dicséretnek. Hiszen ez a film azon ritka Marvel mozik egyike, ahol komolyan tudjuk venni a történetet. Most először nem csak szellemes, jól megírt poénok röpködnek, hanem valós érzelmek is. A történet szerint Thanos fel akarja kutatni a 6 végtelen követ, amik segítségével egy globális népirtást hajthat végre, ezzel megoldva az univerzumban általános, túlnépesedési problémát. Többet nem is árulok el, nézze meg mindenki a filmet, és majd meglátja! A karakterek hozták a kötelezőt, sőt többet annál. Vasember és Dr. Strange a két egoista végre együtt, Mordály, Űr Lord és Bruce Banner, akinek nem mindig jön össze… és persze Thanos! Hihetetlen jól, már-már tökéletesen működtek együtt a vásznon. A jó karakterekhez persze párosul a humor, ami ezúttal a Marvelhez képest is kiemelkedő volt. Ezúttal a történet is kellően komoly lett, ahol kell ott vicces, akció dús, és kellően drámai, és végre egy igazi csattanót kapunk! A Marvel kissé felületes cselekményei után hatalmas ugrás a Bosszúállók: Végtelen háború. Persze a látványt említenem sem kell, hisz ez mindig is a Marvel univerzum egyik erőssége volt. A végére csak annyit tudok mondani, hogy rohanjon mindenki a moziba, ugyanis ezt a filmet látni kell! A Bosszúállók: Végtelen háború című film adatlapja: https://www.mafab.hu/movies/avengers-infinity-war-part-i-277000.html //Benke Ötvös  kritika// http://www.filmezzunk.hu/2018/04/16/aprilis-5-8-kozott-kerult-megrendezesre-a-v-vi-korcsoportos-b-kategorias-roplabda-diakolimpia-dontoje-ahol-harom-csapat-is-mcnut-os-mezben-jatszott-szarvas-bonyhad-es-pecs-e-ha/

Értékelés

Színészi alakítás - 95%
Látványvilág - 90%
Történet - 80%
Humor - 90%
Rottentomatoes - 87%
IMDB - 95%

90%

User Rating: Be the first one !
90

Article Tags: · · · · · · · · · · ·