FILMEZZUNK.HU
Már többet tudhatunk a Tűnj el! rendezőjének új filmjéről

Már többet tudhatunk a Tűnj el! rendezőjének új filmjéről

1374

Már többet tudhatunk a Tűnj el! rendezőjének új filmjéről

Jordan Peele nyilvánosságra hozta a közösségi médiában új filmje plakátját és címét, amely így hangzik: Us (azaz Mi). A korábban roppant sikeres komikusként ismert Peele tavaly robbant be Tűnj el! című rendezésével, amely vérfogyasztó fordulatokat, éles társadalomkritikát és jókora adag fekete humort kínált a nézőknek. A film óriási kritikai és közönségsikert aratott, Peele pedig Oscart kapott a forgatókönyvért. (A Tűnj el! 135 további díjat kapott és ezeken kívül még 187-re jelölték, köztük 3 Oscarra és 2 Arany Glóbuszra).

Get Out 2017

Az Us egyik producere az a Jason Blum, aki a Tűnj el!-t is készítette. A producer arról híres, hogy kevés pénzből készít nagy kasszasikereket. A Tűnj el! például 4,5 millióból forgott, és 225 millió dolláros összbevételt ért el. Az Us a hírek szerint több pénzből kerül a mozikba, mint a Tűnj el!, de azért megabüdzsére nyilván nem kell számítani. Peele egyébként első sikere után több mikroköltségvetésű produkcióra szerződött Blummal.

Az Usról egyelőre annyit lehet tudni, hogy műfaja: lidércnyomás. A rendező ezt így magyarázta kicsit bővebben:

„A műfaj már biztos, thriller, akció és vígjáték elegye lesz, mert ez a kedvencem. Tehát olyan lesz a hangulata, mint a Tűnj el!-nek. De csak ennyiben fog hasonlítani, mert egyébként teljesen más mozi lesz. Nem fogok megint faji kérdésekkel foglalkozni.”

10 film, ami bizonyítja, hogy senki sincs biztonságban

(UIP hírek)


Article Tags: · · ·