FILMEZZUNK.HU
3) Zoe Saldana és Sam Worthington - Avatar (2009)

Az Avatar 2 forradalmasítani fogja a 3D-t Cameron szerint

2988

Az Avatar 2 forradalmasítani fogja a 3D-t Cameron szerint

Újfent. Vagyis ismét. Azaz megint – mint ahogy az Avatarról is ezt gondolta, és egy ideig a közönség is: a film több mint két milliárd dollárt világszerte a mozipénztáraknál, írja a mafab.hu. Az Avatar volt az első olyan film, amelyet teljes egészében 3D-ben is forgattak, hogy a lehető legtökéletesebb élményt nyújtsa, és bár valóban lenyűgöző látványvilágot és élményt teremtett, ez nem igazán változtatta meg a mozizás műfaját. A nagy stúdiók és produkciók számára a 3D változat még mindig csak egy második verzió, ami vagy elkészül a filmből, vagy nem – de ha nem, akkor sincs érte nagy hiszti. Sem a rajongók, sem a szakma részéről.

3D-s szemüveg nélkül élvezhetjük az Avatar 2-t

James Cameron viszont totál rajta van a technikán, és feltett szándéka, hogy a film élményének újabb és újabb rétegeket adjon, amit nem kevesebb, mint 4 (!) következő Avatar-filmmel szeretne elérni. Nem is csoda, ha mostanában csak ezzel foglalatoskodik. Legutóbb Sydneyben járt egy fesztiválon, és természetesen a készülő filmekről és technikáról is beszélt. Sajnálatos dolognak tartja ugyanis, hogy Hollywood nem használja ki a 3D technika előnyeit, és inkább utólag készítik el egy film 3D változatát, semmint már a forgatás közben már ezzel a fejjel gondolkodnának.

A távlati tervei pedig egészen lenyűgözőek: a végletekig szeretné kiaknázni a technika lehetőségeit, és szeretné, ha belátható időn belül a szemüveg nélküli 3D vetítés is megvalósulna. Ki tudja: lehet, hogy mire az Avatar 5 elkészül, addigra már a kezünkben lesz az az eszköz, amely lehetővé teszi ezt.

Egy biztos: Cameron nagyon komolyan veszi a dolgot, ha majdnem 10 évvel az előző rész után ismét nekifut annak, hogy megreformálja a mozizást. Akár összejön neki, akár nem – mindenképpen úttörő gondolkodásra és munkára vall, amit művel.

10 elképesztő tény az Avatar című filmről

(Forrás: mafab.hu)


Article Tags: · · · ·