FILMEZZUNK.HU
Az új Passió „a történelem legfontosabb filmje lesz” nyilatkozta Jim Caviezel

Az új Passió „a történelem legfontosabb filmje lesz”

4151

Az új Passió „a történelem legfontosabb filmje lesz” nyilatkozta Jim Caviezel

Először másfél évvel ezelőtt reppent fel a hír, hogy Mel Gibson a Passió folytatására készül, ami nem egyebet jelent, mint hogy Jézus halandó testben töltött utolsó órái után filmre viszi a feltámadása körüli eseményeket is. A Passióval kapcsolatban egy dolog biztos: senki sem fogadta közömbösen, függetlenül a reakció előjelétől, így ez valószínűleg a folytatással sem történik majd másként. – írja az idokjelei.hu

Randall Wallace forgatókönyv író után Jim Caviezel, aki a 2004-es alkotásban Jézust alakította, szintén megerősítette, hogy készül a folytatás, ami szerinte a „történelem legfontosabb filmje lesz”. „Vannak dolgok, amiket nem áll módomban elárulni, ami megdöbbentheti a nagyközönséget,” nyilatkozta az USA Today-nek. „Nagyszerű lesz.”

A passió

Megkapja folytatását a nagy vitákat kiváltó Passió, melyet újra Mel Gibson fog rendezni

Caviezel és Mel Gibson szinte semmit sem árultak el a Jézus feltámadását feldolgozó film forgatókönyvéről, de a színész jelezte, hogy a projekt irányvonalát nagyon bátorítónak tartja. „Nem mondhatom el, hogy milyen irányból közelíti meg a kérdést,” mondta a színész a rendező Mel Gibsonra utalva, „de az biztos, hogy a film, amit készít, a történelem legnagyobb filmje lesz. Ennyire jó.”

2016-ban Mel Gibson így nyilatkozott a filmmel kapcsolatos terveiről:

„A feltámadás. Nagy téma. Olyan módon fogjuk véghezvinni, hogy filmművészetileg megragadó és megvilágosító legyen, és ha lehet, úgy helyezze új megvilágításba a történetet, hogy közben ne legyen furcsa.”

Egy néhány hete tartott katolikus konferencián Jim Caviezel arra buzdította a híveket, hogy ne féljenek megvallani hitüket „ebben a pogány világban”.

„Legyetek elég bátrak, hogy nyilvánosan is szégyenérzet nélkül tudjátok kifejezni hiteteket ebben a pogány világban. A világnak bátor, a hitük által hajtott harcosokra van szüksége. Olyan harcosokra, mint Szent Pál vagy Szent Lukács, akik hírnevüket és jó hírüket kockára téve hirdették hitüket és Jézus iránti szeretetüket a világnak. Isten mindannyiunkat hív, mindenkit nagy dolgokra hív, mi azonban gyakran nem válaszolunk a hívásra, amolyan mentális bukkanóként söpörve félre azt. Itt az idő, hogy a mi nemzedékünk elfogadja a hívást, Isten hívását arra, hogy teljes valónkat Neki szánjuk. Ne idomuljatok ehhez a korrupt nemzedékhez. Legyetek szentek. Nem arra születtetek, hogy beolvadjatok, hanem arra, hogy kitűnjetek. Meg kell szabadulnunk a közömbösségtől, a gonosz iránti pusztító toleranciától. Egyedül a hitünk és Krisztus bölcsessége képes megmenteni, ehhez azonban harcosokra van szükség, akik készen állnak, hogy feláldozzák hírnevüket, nevüket vagy akár az életüket, hogy kiálljanak az igazságért.”

Caviezel fenti szavait valószínűleg nem a Passió vagy annak folytatása, hanem az idén március 28-án bemutatásra kerülő, Pál apostol életét bemutató film ihlette, amiben a színész Lukácsot alakítja.

20 népszerű film, amit kitiltottak a mozikból

(Forrás: idokjelei.hu)


Article Tags: · · ·