FILMEZZUNK.HU
Sosem bukott még ekkorát kínai szuperprodukció

Sosem bukott még ekkorát kínai szuperprodukció

1371

Sosem bukott még ekkorát kínai szuperprodukció

Hatalmasat bukott a mozikpénztáraknál az eddigi legdrágább kínai szuperprodukciónak kikiáltott Asura, amely több mint 100 millió dollárból készült – és mindössze 7.1 milliót kalapozott össze a nyitóhétvégéjén. A filmet természetesen a forgalmazó azonnal visszahívta a mozikból, és elvileg átszabják egy kicsit és későbbi premierre – de egy ilyen tanulságos nyitás után nem biztos, hogy a produkció beváltja a hozzá fűzött reményeket. – írja a mafab.hu

Sosem bukott még ekkorát kínai szuperprodukció

Pedig az Asurába minden megpróbáltak belepakolni, ami manapság divatos és kelendő: fantasy, csodálatos álomvilágok, sárkányok, nagy ősök, varázslók, energiák, sárkányok és aranymetszés-arányú CGI – de a közönség még így sem volt kapható a Gyűrűk ura kínai verziójára. És nem azért, mert kispórolták volna belőle a pénzt.

A nagy bukásnak több oka is lehet: a film nyitóhétvégéjén igen erős versenytársakkal kellett szembenéznie, amelyek nagyobb érdeklődésre tartottak számot mind nézői, mint kritikai oldalról. Ilyen volt például Jiang Wen új filmje, a Hidden Man. Illetve azt is rebesgetik, hogy a film egy olyan támadásnak esett áldozatául, mint ami hasonló a RottenTomatoes értékeléseit szervezett  módon lehúzó trolltámadásnak. Ezt a kínaiak vízhadseregnek hívják: hivatalos, fizetett dolgozók, akik névtelenül és nagy tömegekben munkálkodnak azon, hogy a megbízó kérése szerint alakítsák az internetes közvéleményt.

Hogy ebből mi igaz – és hogy a bukta a jövőben milyen mértékben korrigálható, azt nehéz megmondani. De az biztos, hogy az alkotók, a producerek és a stúdió most versenyt fut majd az idővel a pénzéért.

TOPLISTA: A filmtörténelem 10 legjobb kínai mozija

(Forrás: mafab.hu)


Article Tags: · · · · · · · · ·