FILMEZZUNK.HU
Filmajánló péntek estére (08.03.)

5 film péntek estére, amik garantáltan jobb kedvre derítenek

5136

Filmajánló péntek estére (08.03.)

Teljesen mindegy, hogy milyen fárasztó volt a heted, mert csupa olyan filmet válogattunk össze neked, amitől azonnal jobb lesz a kedved! Ma este kuckózz be pár szuper film társaságában!

Egy makulátlan elme örök ragyogása (Paramount Channel, 18:45)

Joel és Clementine találkoznak, megismerik egymást és összekötik életüket. Egy új eljárásnak köszönhetően Clementine kitörölteti emlékeiből Joelt. Amikor a férfi erre rájön, ő is megteszi ugyanezt. Azonban ahogy telik az idő, úgy bukkannak felszínre Clementine foszlányai, s a férfi rádöbben: nem tudja örökre kitörölni Clementine emlékét, mert az iránta érzett szerelme örök és elpusztíthatatlan.

Egy makulátlan elme örök ragyogása (Eternal Sunshine of the Spotless Mind, 2004)

Red 2 (Film+, 18:50)

Frank Moses (Bruce Willis) visszavonult CIA-ügynök, békében és nyugalomban éli nyugdíjas éveit szerelmével, Sarah Ross-szal. Egy napon Frank összefut Marvin Boggs-szal, aki elmeséli neki, hogy a Wikileaksen bizalmas információkat szivárogtattak ki egykori tevékenységeikről. Kitudódott az is, hogy hajdanán egy Nightshade névre keresztelt nukleáris töltetet rejtettek el valahol. Ennek következményeképp ügynökök és bérgyilkosok próbálják kideríteni, hogy hol van a fegyver. Franknek és Sarah-nak menekülnie kell, de Marvin is velük tart. Első útjuk Párizsba vezet, de nem ez lesz a végső állomás…

Red 2

Macskajaj (amc, 19:40)

Grga Pitic – a cigány keresztapa és szemétdombkirály – és Zarije, egy cementüzem büszke tulajdonosa, régi jó barátok, bár vagy 25 éve nem találkoztak. A már nyolcvanas éveiket taposó, betegségekkel küszködő két zsivány kölcsönös tiszteletben élt át együtt bűnt és bűnhődést. Zarije fia, Matko, a semmirekellő naplopó, mivel saját apját nem meri megkérni, Grgától kér pénzt kölcsön egy vonatrakomány benzin megszerzésére. Matko, sikeres trükkjén felbuzdulva felajánlja Dadan Karambolónak, a cigány gengszterek kábítószeres királyának, hogy beveszi a benzinbuliba. A gátlástalan Dadan azonban becsapja, így nincs más választása, mint elfogadni Dadan kárpótlási kérését, vagyis hogy hozzáadja fiát, Zarét Dadan húgához, Afroditához.

Macskajaj

Csodálatos Júlia (Duna Tv, 20:25)

A film a harmincas évek londoni színházi világának kulisszái között játszódik. Hõsnõje, Julia Lambert, tehetséges és gyönyörû: London a lábai elõtt hever. A játék Julia mindene, de annyira, hogy mindig szerepet játszik. Még akkor is, amikor beleszeret egy nála sokkal fiatalabb férfiba. Még akkor is, amikor ifjú szerelme egy korban hozzá illõ, feltörekvõ naivát választ inkább. És még akkor is, amikor a hûtlen fiatalember épp Juliánál keres protekciót új szerelme pályájának megsegítésére.

Csodálatos Júlia (Being Julia, 2004)

A temetésem szervezem (Film Mánia, 21:00)

A városiak hosszú évek óta rettegnek Felix Bush-tól pedig a férfi magányosan él erdei házában. Mégis, az emberek úgy tartják, elmondhatatlan bűnök terhelik a férfit, hidegvérrel gyilkol, sőt, még az ördöggel is szövetkezett. Felixet úgy kerüli mindenki, mintha pestises lenne, ő egy nap mégis lemegy a városba, hogy a temetkezési vállalkozóval rendezze saját temetésének ügyét. Persze nem szokásos szertartásban gondolkodik: részt kíván venni az eseményen, méghozzá élesben – vagyis minden gyászoló köteles elmesélni egy róla szóló, legendás történetet. A vállalkozó segédje közel kerül a különc öregúrhoz. A részletek szép lassan összeállnak, feltárva egy sötét titok és egy hatalmas szerelem részleteit.

A temetésem szervezem

7 film, amiért érdemes lesz moziba menni augusztusban

(Történetek forrása)

//spencer//


Article Tags: · · · · · ·