FILMEZZUNK.HU
Még most is rekordokat döntöget a Hihetetlen család folytatása

Hihetetlen rekordokat döntöget a Hihetetlen család folytatása

1202

Még most is rekordokat döntöget a Hihetetlen család folytatása

14 évvel ezelőtt a Hihetetlen család első része nem csak pénzügyi, de kritikai szenzációnak is számított. 633 millió dolláros világszintű bevétele mellett, ugyanis sikerült bezsebelnie a legjobb animációs filmért járó Oscar-díjat is, írja a filmsomnia.hu. A folytatás jó eséllyel a következő díjátadón szintúgy bezsebelheti majd a díjat, az viszont már most biztos, hogy a Hihetetlen család 2 pénzügyileg majdnem kétszer akkora siker, mint amekkora elődje volt.

Arról már mi is cikkeztünk, hogy átlépte az 1 milliárd dolláros álomhatárt és, hogy a Pixar stúdió eddigi csúcstartóját, a Szenilla nyomában-t is sikerült leköröznie Irdatlanéknak. Most pedig, két és fél hónappal mozis pályafutásuk megkezdése után újabb rekordot tudhatnak magukénak. Összetettben ugyan még mindig a Jégvarázs vezet 1.3 milliárd dolláros világszintű bevétellel, de a Hihetetlen család 2 Amerikában már diadalmaskodott Elzáék felett. Ott ugyanis a hétvégén átlépték a 600 millió dolláros bevételt. Ez pedig új rekord, hiszen a filmtörténelem során még egyetlen animációs alkotásnak sem sikerült megugrania ezt az összeget.

Amerikában novemberben jelenik meg a film házimozis forgalmazásban, tehát pár milliót addig még bezsebelhetnek Parr-ék, amivel megcsíphető lesz az 1.2 milliárdos összbevétel is számukra, azonban a Jégvarázs számainak megdöntése, ezzel együtt pedig a legtöbb bevételt termelő animációs film címének megszerzése csak álom marad számukra.

Családbarát szuperhősök. A hihetetlen család 2. – Filmkritika

(Forrás: filmsomnia.hu)


Article Tags: · ·