FILMEZZUNK.HU
A 10 legjobb film Leonardo DiCaprio szereplésével

A 10 legjobb film Leonardo DiCaprio szereplésével

54963

Leonardo DiCaprio legjobb filmjei

Az egykori gyerekszínészből, majd kölyökképű tinibálványból a 21. század egyik legsármosabb és legtehetségesebb színésze vált. Leonardo DiCaprio a napokban ünnepli 49. születésnapját, melynek alkalmából egy kalap alá gyűjtöttük alábbi cikkünkben az általunk 10 legjobban kedvelt alkotását. Toplistánk kizárólag saját véleményen alapszik!

10. Django elszabadul (Django Unchained, 2012)

A déli államok területén, két évvel a polgárháború előtt a német származású profi fejvadász, egykori fogorvos dr. King Schultz (Christoph Waltz) felszabadítja Djangót (Jamie Foxx), akivel nagy sikereket érnek el.  Elhatározzák, hogy együttes erővel megkeresik Django feleségét, Broomhildát (Kerry Washington), aki a gazdag ültetvényes, Calvin Candie (Leonardo DiCaprio) szolgálója.  A fejvadászok egy hazugsának köszönhetően bejutnak a birtokra, azonban amikor a házigazda hűséges rabszolgája (Samuel L. Jackson)  gyanút fog, választaniuk kell a túlélés és az önfeláldozás között.

Django elszabadul (Django Unchained, 2012)

Tudtad, hogy…?

… Leonardo DiCaprio első negatív főhős szerepe van a filmben?

9. Véres gyémánt (Blood Diamond, 2006)

Solomont elválasztották a családjától, és gyémántmezőkön dolgoztatták. Egy nap rálel egy drágakőre, ami tudja, hogy a jobb élet reményét jelentheti számár. Amikor Archer, a volt zsoldos megtudja ezt, egy újságírónő közvetítésével a férfi mellé szegődik, abban bízva, hogy ha jó üzletet kötnek, ő is pénzhez jut, és végre elhagyhatja Afrikát. Az események azonban nem várt fordulatot vesznek, amikor mindkettejük élete veszélybe kerül.

Véres gyémánt (Blood Diamond, 2006)

Tudtad, hogy…?

… az egyik jelenetben amikor Danny Archer megérkezik a dél-afrikai repülőtérre, és elmegy két nő mellett, ők Leonardo DiCaprio édesanyja és nagyanyja?

8. A Wall Street farkasa (The Wolf of Wall Street, 2013)

Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio) becsületes brókerként kezdte karrierjét, mégsem ennek köszönheti, hogy a nyolcvanas évek végére az egyik legnagyobb amerikai brókercég tulajdonosa lett, és huszonhat évesen már heti 1 millió dollárt keresett. Még több pénz, még több hatalom, nők és kábítószerek; ezek hajtották Belfortot. Mit sem törődve a nyomában loholó FBI ügynökökkel, a bróker teljesen elmerült a korrupcióban.

Érdekességek A Wall Street farkasa című, 2013-as alkotásról

Tudtad, hogy…?

… azt a jelenetet, amikor Leonardo DiCaprio sushit eszik, körülbelül százszor vették fel? Ez azt eredményezte, hogy a színész rosszul lett, és egész este hányt.

7. A nagy Gatsby (The Great Gatsby, 2013)

New York környékén él Jay Gatsby, egy rettenetesen gazdag férfi. Voltaképpen Senki nem tud róla semmit. Nem tudják, hogyan tett szert ekkora vagyonra, vagy hogy egyáltalán honnét jött, milyen volt az élete. Gatsby mottója: élj a mának! Gyönyörű villájában luxuspartikat szervez, ahol a csapból is pezsgő folyik, Gatsby pedig élvezettel tekint végig a megrészegedett embertömegen. A zárkózott férfi végül újonnan megismert szomszédjának nyílik meg, akinek bevallja, hogy életének mi is volt a fő mozgatórugója: fiatalon beleszeretett egy lányba, akit azóta is próbál visszaszerezni.

Leonardo Dicaprio - A nagy Gatsby /Great Gatsby, 2013/

Tudtad, hogy…?

… Leonardo DiCaprio és Tobey Maguire gyermekkoruk óta barátok?

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·