FILMEZZUNK.HU
8 Meg Ryan film, amit képtelenség volna megunni

8 Meg Ryan film, amit képtelenség volna megunni

28293

Meg Ryan legjobb filmjei

A háromszorosan Golden Globe-ra jelölt színésznő, Meg Ryan napra pontosan 62 évvel ezelőtt született. Innen is boldog születésnapot kívánunk neki! Íme néhány nagyszerű film a karrierjéből, amit mindenképpen érdemes megnézni.

8. Francia csók (French Kiss, 1995)

Meg Ryan és Kevin Kline romantikus vígjátékában két istenverése érkezik a szerelmesek városába, Párizsba, hogy ott örökre leszámoljanak a romantikával és hátralevő életüket magányban és keserűségben töltsék. A két önjelölt mazochista, az elhagyott Kate és a búskomor Luc, a nagy terv megvalósítása közben számtalan kínos kalandba keveredik a barátok és a lakosság nem kis keserűségére. A rendkívüli páros azonban, részben a közös élmények hatására, részben pedig a mondás bizonyítására, miszerint a hasonszőrűek vonzzák egymást, hamarosan egy végzetes csókban egymásra találnak.

Francia csók (1995)

Tudtad, hogy…?

… Kevin Kline szerepét eredetileg Gérard Depardieu-nek szánták? Így ő lett végül Meg Ryan partnere.

7. Ithaca (2015)

Egy kaliforniai kisvárosban, San Joaquin Valley-ben a tizennégy éves fiú, Homer Macauley arra született, hogy ő legyen a legjobb és leggyorsabb biciklis levélkihordó. Bátyja a belépett a seregbe, így a fiúnak kell gondját viselnie özvegy édesanyjának, nővérének és négy éves öccsének, Ulyssesnek. Homer 1942 nyarán továbbra is kézbesíti leveleit szerelemről, reményről, fájdalomról és halálról.  Egy nap rendkívül fontos üzenetet kap, mely sorsfordítónak bizonyul életében, és fiúból férfivá érik.

Ithaca (2015)

Tudtad, hogy…?

… ez a produkció Meg Ryan rendezői bemutatkozása, ami egyben a negyedik közös filmje is Tom Hanks-szel?

6. Ha a férfi igazán szeret (When A Man Loves A Woman, 1994)

Alice és Michael házassága tökéletes: a házaspár mélyen szereti egymást és mintaszerűen nevelik két lányukat is. A háttérben azonban ott lépdel nyomukban Alice ‘betegsége’, melyet egymás előtt, a rokonok előtt, de az asszony még önmaga előtt is titkol. A bomba azonban robban és darabjaira rombol mindent maga körül. A családtagok egymás iránti szeretete azonban győzedelmeskedik a veszteség felett és összetartó erejükkel segítenek az asszonyban szembenézni önmagával.

Ha a férfi igazán szeret (When A Man Loves A Woman, 1994)

Tudtad, hogy…?

… a film alapjául egy 10 oldalas feljegyzés szolgál, amit Orson Welles jegyzetelt le?

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · ·