FILMEZZUNK.HU
All Is True (2018) - Előzetes

Előzetest kapott Kenneth Branagh Shakespeare filmje!

1617

All Is True (2018) – Előzetes

Kenneth Branagh annyi Shakespeare adaptáció után a mesterről is filmet készített. Az All is True a drámaíró öregkorára koncentrál és hatásairól beszél, írja a filmtekercs.hu. Lassan 30 éve, hogy Kenneth Branagh neve összeforrt a nagy drámaíró, William Shakespeare nevével. Az 1989-es V. Henrik óta több Shakespeare művet vitt nagyvászonra az angol színész-rendező, a hagyományos Sok hűhó semmiért feldolgozástól kezdve az olyan elborult újraértelmezésekig, mint a 19. századi Japánba átültetett Ahogy tetszik.

Ben Elton forgatókönyve 1613-ban kezdődik, abban az évben, amikor leég a Globe Színház, Shakespeare pedig visszatér régóta elhanyagolt családjához, többek között feleségéhez, Anne Hathaway-hez (akit sajnos nem Anne Hathaway, hanem Judi Dench alakít). Mellette főbb szerepet játszik még Ian McKellen, a főszereplő pedig Kenneth Branagh. Az All is True Shakespeare-jének utolsó éveiben kell szembesülnie múltjának hibáival és fia, Hamnet elvesztésével. De a többit meséljék el a képek!

A film az Egyesült Államokban debütál december 21-én, hogy a karácsonyi dömpingben alternatívát adjon a Mary Poppins visszatér és az Aquaman mellé. Angliában csak februárban mutatják be, hiába angolok az alkotók, a Sony gyártja a filmet. Magyarországi bemutatóról egyelőre nincs tudomásunk.

10 meglepő érdekesség, amit nem gondoltál volna Kenneth Branagh-ról

(Forrás: filmtekercs.hu)


Article Tags: · · · · · · · · · · · ·