FILMEZZUNK.HU
Ben Kingsley - 10 meglepő érdekesség az Oscar-díjas színészről

10 meglepő érdekesség a 80. születésnapját ma ünneplő Ben Kingsley-ről

7582

Ben Kingsley érdekességek

Sir Ben Kingsley angol színész. Már a harmadik filmjében, a Gandhi-ban nyújtott alakításával elnyerte a legjobb színésznek járó Oscar-, BAFTA- és Golden Globe-díjat. A magyar közönség emellett olyan világhírű filmekből ismerheti, mint a Dave, A halál és a lányka, Schindler listája, A viharmadarak vagy a Viharsziget. Az Oscar-díjas színész a napokban ünnepli születésének a 80. évfordulóját, melynek alkalmából összegyűjtöttünk 10 meglepő érdekességet róla.

Ben Kingsley - 10 meglepő érdekesség az Oscar-díjas színészről

1. Furcsa névvel született

Sir Ben Kingsley Krishna Pandit Bhanji néven született 1943. december 31-én Yorkshire-ben, az Egyesült Királyság területén. Édesapja indiai származású orvos, míg édesanyja modell volt. Apai javaslatra változtatta meg nevét Ben Kingsley-re, miután a színészet felé fordult.

2. Egy elutasításnak köszönheti a karrierjét.

Miután nem sikerült bekerülnie a RADA színész szakára, a The Children’s Theatre társulatához szegődött; valójában ez jelentette a színészképzést karrierjében. 1967-ben a rangos Royal Shakespeare Company tagjai közé választotta, s számos neves előadásban kamatoztatta színészi tudását.

Ben Kingsley

3. Már a harmadik filmjével Oscar-díjat nyert.

Első filmszerepére 1972-ben került sor: A kulcsszó: Félelem (1972), majd történelmi filmdrámák következtek, melyek közül a legjelentősebb a Mahatma Gandhi életét bemutató Gandhi (1982) volt. A film címszerepéért számos elismerésben részesült, többek között Oscar-díjban is.

4. A Gandhi sikerének a titka.

Ben Kingsley úgy készült a szerepére, hogy régi híradófelvételeket nézett Gandhiról, elolvasta az írásait, meg amelyek róla készültek, diétázott, hogy veszítsen a súlyából, jógázott és megtanult rokkán fonalat fonni, ugyanúgy mint Gandhi. Később azt nyilatkozta, hogy ez nem jelentett neki túl nagy kihívást. Ehelyett az igazi probléma az volt, hogy egyszerre fonjon és beszéljen, ez viszont nagy nehézségeket okozott neki. Ben Kingsley elmaszkírozva annyira hasonlított Ghandira, hogy sok indiai azt hitte, ő a vezető megelevenedett szelleme.

Gandhi

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · ·