FILMEZZUNK.HU
Replicas (2017) - Előzetes

Hatalmasat bukott Keanu Reeves új sci-fije! – Hétvégi bevételi lista, USA

2794

Hétvégi bevételi lista, USA – 2019. január 11-12.

Amerikában az Aquaman háromhetes vezetés után átadta az első helyet, ugyanakkor időközben világszerte már egymilliárd dolláros bevételt hozott, a Warnernek tehát nincs oka panaszra, írja a hu.ign.com. (Ez a stúdió ötödik olyan filmje, amelynek sikerült elérni ezt az álomhatárt.) Jason Momoa filmjét az Életrevalók című francia vígjáték Kevin Hart és Bryan Cranston főszereplésével készült remake-je, az Életimádók taszította le az élről. Ez óriási elégtétel a készítőknek, a filmnek ugyanis elég hányattatott sorsa volt: a Harvey Weinstein-botrány miatt a gyártó cég bedőlt, ezért rengeteget csúszott a bemutató, amire aztán szerencsétlen módon éppen Kevin Hart Oscar-botránya után került sor. A kritikusok nem is voltak elragadtatva a filmtől, de úgy tűnik, a közönség szereti az Életimádókat.

Harmadik helyen is egy újoncot köszönthetünk: az Egy kutya hazatér című családi filmet, amely azonban valószínűleg sokkal több pénzt is termelhetett volna, hogyha várnak a bemutatójával, amíg a Mary Poppins visszatér és az Irány a Pókverzumlekerül a műsorról. A nyitóhetében másodikként befutó Végtelen útvesztő visszacsúszott az ötödik helyre, a Pókverzum azonban meg tudta tartani a negyedik helyet.

A hét nagy nyertese Felicity Jones és Armie Hammer filmje, Az egyenjogú nem, amelyet ugyan év végén már bemutattak, de csak kevés mozi tűzte műsorára, a héten azonban szélesebb körben kezdték vetíteni, és egyből sikerült is feltornásznia magát a Top 10-be. Az ŰrDongót ugyan nem sikerült beelőznie, de Christian Bale politikai szatíráját, az Alelnököt és Clint Eastwood legújabb filmjét, A csempészt maga mögé utasította.

A csaknem 60%-os visszaesést produkáló Mary Poppins több helyet csúszott vissza, a hét legnagyobb vesztese azonban Keanu Reeves 30 milliós sci-fije, a most bemutatott Replicas, amelynek széleskörű bemutatója ellenére sem sikerült bekerülnie az első 10 közé. Alig több mint 2 millió dolláros bevételével ez a színész karrierjének leggyengébben nyitó filmje.

Amerikai hétvégi bevételi lista:

  1. Életimádók – $19,6M / $19,6M
  2. Aquaman – $17,3M / $1,02Mrd
  3. Egy kutya hazatér – $11,3M / $11,3M
  4. Pókember: Irány a Pókverzum – $9M / $302,4M
  5. Végtelen útvesztő – $8,9M / $34,9M
  6. Mary Poppins visszatér – $7,2M / $287,9M
  7. ŰrDongó – $6,8M / $364,8M
  8. Az egyenjogú nem – $6,2M / $10,9M
  9. A csempész – $5,6M / $93,9M
  10. Alelnök – $3,3M / $35,9M

(Sötéttel a frissen bemutatott filmek vannak; első oszlop a hétvégi amerikai bevételt, második oszlop az összbevételt mutatja)

Keanu Reeves 10 legjobb filmje

(Forrás: hu.ign.com)


Article Tags: · · · · · ·