FILMEZZUNK.HU
Aquaman (2018) - Kritika

Elképesztő rekordot döntött az Aquaman

1230

Hétvégi bevételi lista, USA – 2019. január 25-27.

Az Aquaman a bemutatása óta sorra dönti meg a DC/Warner házi rekordjait, de most érkezett el a mindent elválasztó történelmi mérföldkőhöz. A film néhány hete csatlakozott a milliárd dolláros produkciók táborához, amire A sötét lovag: Felemelkedés óta nem volt példa, mostanra azonban minden várakozást túlszárnyalva a DC valaha készült legsikeresebb filmje lett. Ez számokra lefordítva 1,09 milliárd dolláros összbevételt jelent, amivel az eddigi rekordert, a Felemelkedést is túlszárnyalta, mely 1,08 milliárdig jutott. A legutóbbi hétvégén közel hét és fél millió dollárt pakolt az összterméshez, ami a bevételi listát tekintve “csak” a harmadik helyre volt elég.

A várakozásoknál erősebben teljesített a második hétvégjén A sebezhetetlen és a Széttörve folytatása, az Üveg, mely újabb 19 millió dollárral gyarapította bevételeit, írja a mafab.hu. A film ezzel már 162 milliónál jár világszerte, melyhez az észak-amerikai mozizók 73 millióval járultak hozzá. A hétvégén a film Kína kivételével az összes nemzetközi piacon bemutatkozott, de meglepő módon az ázsiai országban továbbra sem kapott premierdátumot.

A dobogó második fokát az Életrevalók című francia film hollywoodi remake-je (The Upside) szerezte meg 12,4 millióval, mellyel az Államokban már a 60 milliót is átlépte, de az eddigi tendenciát elnézve bőven van még tartalék benne, ugyanis a hétvégére mindössze 18 százalékkal estek vissza a bevételei múlt héthez képest, ellenben az Üveg 53 százalékos visszaesésével.

Nem sok babér termett a premierfilmeknek. A parádés kritikai fogadtatású, hamarosan a hazai mozikba is érkező Király ez a srác! csak a negyedik helyet tudta megcsípni (igaz, alig 100 ezer dollárral maradt le a dobogóról), de a 7,25 milliós premierhétvégi bevétel az 59 milliós büdzsé mellé nagyon sovány, és a nemzetközi piacokról is mindössze 3,2 milliót tud felmutatni.

Ennél is rosszabbul járt Anne Hathaway és Matthew McConaughey, thrillerje, a Vihar előtt, mely a nyolcadik helyen kezdte meg mozis szereplését 4,8 millió dollárral, ráadásul sem a nézők (D+ CinemaScore értékelés), sem a kritikusok nem rajongtak a filmért. Utóbbiról árulkodik a RottenTomatoes 21 százalékos értékelése is, de a thriller a nézői szavazatok alapján is mindössze 31 százalékon áll a kritikaaggregátor portálon.

Amerikai hétvégi bevételi lista:

  1. Üveg – $19,1M / $162,7M
  2. Életimádók – $12,2M / $69,2M
  3. Aquaman – $7,4M / $1,082Mrd
  4. Király ez a srác! – $7,3M / $8,4M
  5. Pókember: Irány a Pókverzum – $6,2M / $338,1M
  6. Zöld könyv – $5,4M / $59,3M
  7. Egy kutya hazatér – $5,2M / $41,3M
  8. Vihar előtt – $4,8M / $4,8M
  9. Végtelen útvesztő – $4,3 / $76,4M
  10. Dragon Ball Super: Broly – $3,6M / $95,6M

(Sötéttel a frissen bemutatott filmek vannak; első oszlop a hétvégi amerikai bevételt, második oszlop az összbevételt mutatja)

Lélegzetelállító videón az Aquaman trükkjei

(Forrás: mafab.hu)


Article Tags: · · · · ·