FILMEZZUNK.HU
Boldog halálnapot! 2. (Happy Death Day 2U, 2019) [Kritika]

Boldog halálnapot! 2. (Happy Death Day 2U, 2019) [Kritika]

2037

Boldog halálnapot! 2. -Kritika

Két évvel ezelőtt a Blumehouse produkciós cég újabb sikert könyvelhetett el a Széttörve mellett. Mégpedig a műfajokat parádésan vegyítő, horrorfilmnek titulált, de inkább egy Sikoly féle tinihorrora hajazó alkotással, a Boldog halálnapot!-tal. A története nem volt túl bonyolult. Egy főiskolás csajt szülinapján meggyilkolnak, amit aztán újra és újra éli, miközben próbálja kideríteni (végül sikerrel) ki is a gyilkos és miért rá pályázik. Plusz túlélni a napot, hogy ne nyírják ki újra. Ismerős lehet az alapszitu? Igen, az ötlet az Idétlen időkig című nagysikerű klasszikusból lett nyúlva, ahol Bill Murray parádésat alakított. A kis költségvetésből készült film hatalmas siker lett, így nem is volt kérdés a folytatás.

Boldog halálnapot! 2. (Happy Death Day 2U, 2019) [Kritika]

A filmet ismét az első részt dirigáló Christopher B. Landon (Paranormal Activity filmek) rendezte. Jelen történetünkben Tree (Jessica RotheKaliforniai álom) boldog friss párjával, Carterrel (Israel BroussardVáltozó szerelem) az első részből. Minden szipi – szuper, míg párja legjobb barátja, a fizikus-tudós Ryan (Phi Vu) rájuk nyit és elmeséli, hogy olyan flesse volt, mint Treenek. Újraéli ugyanazt a napot. Mint kiderül, Tree kálváriája se volt véletlen. Ugyanis az egészet Ryan és csapata hozta létre egy időhurokkal, amin dolgoznak.

Boldog halálnapot! 2. (Happy Death Day 2U, 2019) [Kritika]

Ha ez nem lenne elég, főszereplőnk a párhuzamos dimenzióban ragad, ahol anyukája él és virul. Döntenie kell, hogy a szülőjét vagy a szerelmét válassza. Idejük kevés és még a gyilkos kilétéről is le kell rántaniuk a leplet. Ötletes ez a rész is, de nem versenyezhet az elsővel. Annak ellenére, hogy kimondottan szórakoztatóan sikerült folytatni a storyt és újítani, magyarázatot adni az első rész dolgaira, volt, hogy leült a történet.

Kevés az akció, és inkább komédiába megy át az egész, nem kevés drámával és érzelmekkel fűszerezve.

Treeről és barátjáról sokkal többet nem tudunk meg. Se a hátterükről. A színészi játékkal nem volt gond, de amilyen jól indult az eleje és az utolsó 15-20 perc is hozta a színvonalat, az üresjáratoktól és a sablonok miatt csak egy erős közepesre futotta az alkotóktól. Magam részéről csak rajongóknak ajánlom. Vagy aki valami újabbat akar a sok hasonszőrű slasher horror után. Meg aki szerette a Sikoly filmeket.

//Jordáki Gábor kritika//

12 horror film, amiket valós események ihlettek

Boldog halálnapot! 2. -Kritika Két évvel ezelőtt a Blumehouse produkciós cég újabb sikert könyvelhetett el a Széttörve mellett. Mégpedig a műfajokat parádésan vegyítő, horrorfilmnek titulált, de inkább egy Sikoly féle tinihorrora hajazó alkotással, a Boldog halálnapot!-tal. A története nem volt túl bonyolult. Egy főiskolás csajt szülinapján meggyilkolnak, amit aztán újra és újra éli, miközben próbálja kideríteni (végül sikerrel) ki is a gyilkos és miért rá pályázik. Plusz túlélni a napot, hogy ne nyírják ki újra. Ismerős lehet az alapszitu? Igen, az ötlet az Idétlen időkig című nagysikerű klasszikusból lett nyúlva, ahol Bill Murray parádésat alakított. A kis költségvetésből készült film hatalmas siker lett, így nem is volt kérdés a folytatás. A filmet ismét az első részt dirigáló Christopher B. Landon (Paranormal Activity filmek) rendezte. Jelen történetünkben Tree (Jessica Rothe - Kaliforniai álom) boldog friss párjával, Carterrel (Israel Broussard - Változó szerelem) az első részből. Minden szipi - szuper, míg párja legjobb barátja, a fizikus-tudós Ryan (Phi Vu) rájuk nyit és elmeséli, hogy olyan flesse volt, mint Treenek. Újraéli ugyanazt a napot. Mint kiderül, Tree kálváriája se volt véletlen. Ugyanis az egészet Ryan és csapata hozta létre egy időhurokkal, amin dolgoznak. Ha ez nem lenne elég, főszereplőnk a párhuzamos dimenzióban ragad, ahol anyukája él és virul. Döntenie kell, hogy a szülőjét vagy a szerelmét válassza. Idejük kevés és még a gyilkos kilétéről is le kell rántaniuk a leplet. Ötletes ez a rész is, de nem versenyezhet az elsővel. Annak ellenére, hogy kimondottan szórakoztatóan sikerült folytatni a storyt és újítani, magyarázatot adni az első rész dolgaira, volt, hogy leült a történet. Kevés az akció, és inkább komédiába megy át az egész, nem kevés drámával és érzelmekkel fűszerezve. Treeről és barátjáról sokkal többet nem tudunk meg. Se a hátterükről. A színészi játékkal nem volt gond, de amilyen jól indult az eleje és az utolsó 15-20 perc is hozta a színvonalat, az üresjáratoktól és a sablonok miatt csak egy erős közepesre futotta az alkotóktól. Magam részéről csak rajongóknak ajánlom. Vagy aki valami újabbat akar a sok hasonszőrű slasher horror után. Meg aki szerette a Sikoly filmeket. //Jordáki Gábor kritika// http://www.filmezzunk.hu/2019/02/02/12-horror-film-amiket-valos-esemenyek-ihlettek/

Értékelés

Színészi alakítás - 70%
Történet - 60%
Izgalom - 65%
IMDB - 65%
Rottentomatoes - 66%

65%

User Rating: Be the first one !
65

Article Tags: · · · · · · · · · ·