FILMEZZUNK.HU
Kurt Russell legjobb filmjei

12 film Kurt Russell-től, amit mindenképpen látnod kell

33122

Kurt Russell legjobb filmjei

Kurt Russell népszerű amerikai színész, aki tizenkét éves kora óta áll a kamerák előtt. Gyermekkorában kezdett filmezéssel foglalkozni hollywoodi filmekben az 1960-as évek alatt, és azóta is rendszeresen feltűnik különböző műfajú produkciókban. Kurt Russell karrierjét az American Broadcasting Company (ABC) televíziós western sorozatának, a Sugarfootnak gyerekszínészeként kezdte. Filmes karrierje tizenegy évesen indult, Elvis Presley A világkiállításon történt című musicalében, illetve egy megszűnt sorozat, a Rin Tin Tin két epizódjában játszott. Az elmúlt évtizedek alatt számos remekbe szabott filmben szerepelt, amiből mi most a 12 kedvencünket szeretnénk az Olvasóink figyelmébe ajánlani.

Toplistánk kizárólag saját véleményen alapszik! Kihagytuk kedvenc filmedet a szülinapos színésztől? Kérünk írd meg hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mely Kurt Russell produkció nyerte el legjobban a tetszésedet!

12. Mélytengeri pokol (Deepwater Horizon, 2016)

2010. áprilisában egy tengeri olajfúrótornyon történt robbanás az Egyesült Államok történetének legsúlyosabb olajkatasztrófáját eredményezte. A film főhősei Mike Williams, a nyugodt körülmények között családapa és főállású mérnök, és Andrea Fleytas, aki miután észreveszi a szivárgást, értesítteti a partiőrséget, azonban úgy tűnik, a katasztrófa elkerülhetetlenné válik.

Mélytengeri pokol (Deepwater Horizon, 2016)

Tudtad, hogy…?

Gulf of Mexico olajkitermelésben foglalkoztatott alkalmazottai közül sokan nemtetszésüket fejezték ki a filmmel kapcsolatban. Véleményük szerint a film sérti a 2010-es tragédiában elhunytak emlékét. A forgatás érdekében megépítettek egy diszfunkcionális fúrótornyot a Chalmette közelében, Louisiana államban.

11. Tombstone – Halott város (Tombstone, 1993)

Dodge City megtisztítása után Wyett Earp (Kurt Russell) a nyugalom és a biztos megélhetés reményében Tombstone városába költözik Arizónába. Itt találkozik fivéreivel, és régi jó cimborájával, Doc Hollidayjel (Val Kilmer). Néhány törvényen kívüli épp ezen a környéken randalírozik, magukat csak Cowboyoknak nevezik. A banda hamarosan összetűzésbe kerül Earppel és Hollidayjel. Hőseink úgy döntenek, hogy levadásszák a banda vezérét. A fegyveres összetűzés O.K. Corral közelében a vadnyugat történelmébe is beírta magát.

Tombstone - Halott város (Tombstone, 1993)

Tudtad, hogy…?

Érdekesség, hogy a két főszereplő, Val Kilmer és Kurt Russell is alakította Elvis Presley-t a mozivásznon.

10. Nagy zűr kis Kínában (Big Trouble in Little China, 1986)

Jack Burtonnek (Kurt Russell) új, veszélyes feladattal kell szembenéznie. A gonosz varázsló, Lo Pan (James Hong) elrabolta barátja, Wang Chi (Dennis Dun) menyasszonyát, hogy megtörje az őt sújtó átkot. Jack és Wang halálos küzdelembe kezdenek, hogy megmentsék az elrabolt lányt, ám a harc ádázabbnak bizonyul, mint gondolták.

Nagy zűr kis Kínában (Big Trouble in Little China, 1986)

Tudtad, hogy…?

Kurt Russell a Hegylakó főszerepét dobta a Nagy zűr kis Kínában főszerepéért. A stúdió Jack Nicholsont és Clint Eastwoodot is javasolta Jack Burton szerepére. Kurt Russell a forgatás alatt végig influenzás volt, a láz miatt izzad annyit.

9. Csillagkapu (Stargate, 1994)

A huszadik század elején egy régészcsoport egy különleges leletre bukkan Egyiptomban. A tudósoknak fogalmuk sincs, honnan származhat, és mi lehet a rendeltetése a kör alakú építménynek. Az objektum titkára hatvan évvel később Daniel Jackson (James Spader) állít fel elméletet, aki úgy véli, hogy a lelet egy földönkívüliek által épített kapu, amely segítségével utazni lehet a galaxisok között. Az amerikai kormány, hogy igazolja a feltevést, egy különleges katonákból álló csapatot szervez az utazásra.

Csillagkapu (Stargate, 1994)

Tudtad, hogy…?

Ez volt az első olyan film, amelynek saját weboldala volt. Mexikóban rosszul fordították le a címet, és így a film a spanyol La puerta del tiempo címet kapta. Ez tükörfordításban azt jelenti, hogy: Az idő kapuja. Sok mexikói filmnéző azt hitte, hogy a csapat az időben utazik vissza.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · ·