FILMEZZUNK.HU
10 remek film, amely megkapta a legjobb film Oscar-díját

10 remek film, amely megkapta a legjobb film Oscar-díját

28330

TOPLISTA: Oscar-díjas filmek

A legjobbak közül is a legjobbak következnek. 10 olyan filmet gyűjtöttünk össze, amelyek a legjobb film kategóriában lettek jelölve és díjazottak is lettek. Neked melyik a kedvenc Oscar-díjas filmed? Oszd meg velünk kommentben vagy hozzászólásban a Facebook oldalunkon!

10. Szerelmes Shakespeare /Shakespeare in Love, 1998/

A fiatal színi író, William Shakespeare (Joseph Fiennes), Londonban igyekszik úrrá lenni alkotói válságán. A fiatalember, akiről még senki sem sejti, hogy egy nap a világ egyik legismertebb művésze lesz, ihletet keres magának. Megismeri a gyönyörű Lady Violát (Gwyneth Paltrow), aki hamarosan a múzsájává válik. Szerelmük azonban nem várt akadályokba ütközik, a kor és a felsőbb hatalmak közbeszólnak. Miközben William és Viola egymásért küzdenek, a költő a történelem legnagyszerűbb szerelmi történetének megalkotásán dolgozik.

Joseph Fiennes

9. Miss Daisy sofőrje /Driving Miss Daisy, 1989/

Amikor az idős hölgy ismét összetörte autóját, fia felfogadta vállalata régi alkalmazottját, a néger sofőrt, Hoke Colburnt, hogy anyját fuvarozza. Miss Daisy nagyon nehezen tűri meg a környezetében a férfit, de a kezdeti nehézségek után összebarátkoznak.

Miss Daisy sofőrje (Driving Miss Daisy, 1989)

8. Forrest Gump /1994/

“Csak az a hülye, aki hülyeséget csinál”, állítja a film főhőse, Forrest, amikor egy idegennel a buszmegállóban az intelligenciaszintjéről beszél. Annak ellenére, hogy az IQ-ja alacsonyabb az átlagosnál, Forrest varázslatos életet él: egyetemen tanul, harcol a vietnami háborúban, megfordul az amerikai elnöknél, megfejti a Watergate-ügyet, oda-vissza átfutja az Államokat, míg végül befektető lesz az Apple-nél. A sors olyan jelentős személyiségekkel hozza össze, mint Elvis Presley, J.F. Kennedy vagy Richard Nixon. Vajon a jámbor, butuska fiú békére lelhet fiatalkori szerelme, Jenny karjaiban?

Forrest Gump (1994)

 7. A király beszéde /The King’s Speech, 2010/

Erzsébet királynő édesapja, VI. György bátyja lemondását követően került a trónra. A király erős dadogása miatt nem érezte magát alkalmasnak az uralkodó szerepkörére, és képtelen volt nyilvános beszédet tartani. Számos kezelésen vett rész, miután megismerkedett a liberális Lionel Logue-gal, aki a hagyományostól meglehetősen eltérő módszerének köszönhetően végül vissza tudta adni György önbizalmát és hangját is.

A király beszéde (The King's Speech, 2010)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·