FILMEZZUNK.HU
A John Wick 3 megtörte a Végjáték több hetes egyeduralmát

A John Wick 3 megtörte a Végjáték több hetes egyeduralmát

1634

Hétvégi bevételi lista, USA – 2019. május 17-19.

Minden előzetes várakozást felülmúlva, parádésan kezdett az amerikai mozikban a John Wick: 3. felvonás, mely a trilógia eddigi legjobb premierhétvégéjét produkálta a maga 57 millió dolláros bevételével. Hogy kontextusba helyezzük, ez kis híján kétszer annyi, mint amit a John Wick 2 produkált 2017-ben. A film a nemzetközi piacokon sem vallott kudarcot, így egyetlen hétvége után az összbevételei már megközelítik a 150 millió dollárt. A harmadik felvonás nem csak a nézők, de a kritikusok körében is szép sikert aratott, erről árulkodik a RottenTomatoes kritikaaggregátor portál 89 százalékos értékelése is.

Fontos hétvégét zárt a második helyet megszerző Bosszúállók: Végjáték, mely átvette az Avatartól a legmagasabb amerikai bevétel rekordját, amihez 770 millió dollárra volt szüksége. Ez 10 millióval több, mint James Cameron mozijáé, és már csak 170 millió hiányzik ahhoz világszerte, hogy minden idők legjövedelmezőbb produkciója legyen. Bár az elején úgy tűnt, ez elkerülhetetlen, mostanra azonban már sokkal óvatosabbak a becslések, a Disney-nél pedig jó eséllyel nem hullajtanak könnyeket a 2,6 milliárd dolláros összbevétel láttán.

A dobogó harmadik fokát a Pokémon: Pikachu, a detektív szerezte meg 24 millióval, ezzel együtt pedig globálisan már átlépte a 200 millió dolláros bevételt. Ami ugyan a 150 milliós büdzsé mellett nem mondható egetverő sikernek, de a következő hetekben még bőven van ideje bizonyítani. A nézők és a kritikusok szerették, ha pedig feljebb tudja tornázni a számokat, akkor mérget vehetünk a folytatásra.

Ami a premierfilmeket illeti, a John Wick 3 mellett az Egy kutya négy útja és A Nap is csillag című romantikus dráma fért be a top10-be. Előbbi a negyedik, utóbbi csak a nyolcadik helyen kezdte meg mozis szereplését. A mezőny további részében nem történt számottevő változás, továbbra is jól teljesít az itthon remeklő Csaló csajok, a múlt héten itthon is bemutatott Undipofikkal viszont valószínűleg utoljára találkozhattunk a bevételi toplistán. A 45 milliós büdzséből készült animációs film csúnyán leszerepelt a mozikban, és mindössze 18 milliós bevételt produkált.

Amerikai hétvégi bevételi lista:

  1. John Wick – 3. felvonás: Parabellum – $57M / $149,2M
  2. Bosszúállók: Végjáték – $29,4M / $2,614Mrd
  3. Pokémon: Pikachu, a detektív – $24,8M / $206,4M
  4. Egy kutya négy útja – $8M / $8Mrd
  5. Csaló csajok – $6M / $36,9M
  6. The Intruder – $4M / $28,6M
  7. Csekély esély – $3,4M / $32,8M
  8. A nap is csillag – $2,6M / $2,6M
  9. Poms – $2M / $10M
  10. Undipofik – $1,6M / $18,6M

(Sötéttel a frissen bemutatott filmek vannak; első oszlop a hétvégi amerikai bevételt, második oszlop az összbevételt mutatja)

John Wick 3. – Filmkritika (John Wick 3. – Parabellum) 2019

(Forrás: mafab.hu)


Article Tags: · ·