FILMEZZUNK.HU
Így rúgta fel az Marvel Univerzum idővonalát a Pókember: Idegenben

Így rúgta fel az Marvel Univerzum idővonalát a Pókember: Idegenben

2403

Így rúgta fel az Marvel Univerzum idővonalát a Pókember: Idegenben

Korábban már nem kis fejtörést okozott a rajongóknak a Pókember: Hazatérés azzal, hogy egy kissé összekuszálta a Marvel filmes univerzumának idősíkját. Ezen a ponton szeretnénk felhívni olvasóink figyelmét, hogy cikkünk cselekményleírást tartalmazhat.

Pókember: Idegenben (2019) - Kritika

Ezúttal pedig a nem is olyan régen mozikba került új Pókember filmmel kapcsolatban alakult ki hasonló probléma. Vegyük is végig sorra a karakter történetét a franchise-ban. Peter Parker elsőéves középiskolás volt, amikor először felbukkant az Amerika kapitány: Polgárháborúban, mindössze 15 éves. Amikor pedig megérkezett a Hazatérés, Parker már második évét töltötte a suliban.

Sokan ezen a ponton kezdik el ráncolni a homlokukat, ugyanis nem teljesen egyértelmű, hogy a Bosszúállók: Végjáték mikor is játszódik pontosan. Hosszabb időnek kellett azonban eltelnie, hiszen említés esik arról, hogy Parker éppen végzett a félévi vizsgáival, mindez pedig az Idegenben is szóba kerül. Thanos 2018-ban a Hazatérés cselekménye után pusztítja el egy csettintéssel az univerzum élőlényeinek felét, köztük Pókembert is, és csupán 5 év múlva, 2023-ban tér vissza. Az új Pókember filmben szó esik arról, hogy Parkernek és iskolatársainak újra kell ismételniük az évet, annak ellenére, hogy letették korábban a vizsgáikat, így tehát a film cselekményének 2024-ben kell játszódnia.

Abban a jelenetben, amikor Mysterio sörrel kínálja Pókembert, a fiatal hős azzal utasítja vissza, hogy csupán 16 éves, holott a Polgárháború eseményei alatt volt 15 éves, mindent összevetve sokkal több időnek kellett volna eltelnie. Valószínűleg sokan csupán legyintenek majd a fenti problémára, hiszen a Pókember: Idegenben mindeddig tarolt a rajongók körében. És hogy a valóságban mennyire zavaró a cselekmény idősíkjának eltolódása a filmben, arról a hazai nézők is meggyőződhetnek, hiszen az Idegenben már megtekinthető a mozikban.

Pókember: Idegenben (2019) – Kritika

(Forrás: mafab.hu)


Article Tags: · · · ·