FILMEZZUNK.HU

Előzetest kapott a Star Wars-filmek sztárjának új filmje

942

The Report (2019) – Előzetes

A filmtörténelemben mindig akadnak olyan alkotások, amik már a színészeik, rendezőik vagy forgatókönyvíróik alapján is azonnal felkeltik a nézők érdeklődését, hiszen a korábbi minőségi munkáik alapján megbíznak bennük. Ez a helyzet a mostani filmmel, a The Reporttal is, ami egyenesen az Amazon Studios egyre csak bővülő repertoárjának feltehetően ékes darabja lesz, hiszen elég csak megnéznünk, kik írtak alá ehhez a produkcióhoz.

A produceri munkák elég nagy hányadát maga Steven Soderbergh (Mint a kámfor, Ocean’s-filmek, Traffic, Logan Lucky) végezte el, az író-rendező Scott Z. Burns (Mellékhatások, A Bourne-ultimátum, Fertőzés, valamint az éppen forgatás alatt lévő új James Bond-film, a No Time to Die), a színészek pedig Adam Driver (Star Wars, Csuklyások, Llewyn Davis világa), Corey Stoll (A Hangya, Éjfélkor Párizsban), Jon Hamm (Mad Men, Baby Driver, Tolvajok városa) és még sokan mások. És ha ezek mellé még hozzávesszük a történetet is, akkor csak még messzibbnek érezzük a novemberi megjelenést.

A The Report igaz történeten alapul, a tragikus 9/11 terrortámadás után vesszük fel a vonalat, ahol egy magazin szerkesztője, név szerint Daniel J. Jones  azt a munkát kapja, hogy a CIA által végrehajtott kihallgatásokat, pontosabban kínzásokat tartalmazó videofelvételeket megszerezze – hiszen ezeket a támadás után az ügynökség rendre elkezdte megsemmisíteni, mosva saját kezeiket. Persze ahogy lenni szokott, a nyomozás egyre mélyebbre és mélyebbre vezet, ahonnan már visszatáncolni sincs lehetőség, így Jones teljes karrierjét és egyben életét is erre az egy ügyre feltéve, tovább nyomoz.

Egy Soderbergh/Burns produkciónak eleget téve már önmagában az előzetes rettentően izgalmasra sikerült, és nagyon bizakodunk benne, hogy ez a teljes filmre is igaz lesz. Erre viszont még várnunk kell, hiszen az Amazon csak idén novemberben (illetve annak végén, egész pontosan 29-én) fogja csak elérhetővé tenni a The Reportot, szóval a kérdés már csak, hogy kibírjuk-e addig valahogyan.

Adam Driver – 10 meglepő érdekesség az új Star Wars-filmek gonoszáról

(Forrás: Puliwood.hu)


Article Tags: · · · · · · · · · ·