FILMEZZUNK.HU

Jó srácok (2019) – Kritika

4048

Jó srácok (2019) – Kritika

Ha 12 éves vagy, és az iskola legmenőbb arca meghív egy csókolózós buliba, az okot adhat némi aggodalomra, főleg ha felkészületlen vagy, és még nem is csókolóztál. Joggal vannak főhőseink betojva, hiszen emellett, még ez egyik srác apjának féltve őrzött drónját is tönkre vágják! Mission 2in1: visszaszerezni a drónt, és megcsókolni a buliban szívünk választottját.

Jó srácok (2019) - Kritika

Okosan kitalált koncepció, hiszen ki az, aki ne tudna ezzel azonosulni? Feltételezem, hogy mindenkinek volt egy élete első bulija, ahova valamiért, valami hajtotta, és megszűnt  volna a bolygón az élet, ha valamiért kimarad. Gyakorlatilag ennyiből áll a Jó srácok cselekménye, ami ettől függetlenül nagyon is működik.

A poénok majdnem, mindenhol ülnek. A gyerekek végig jópofák. Jól eltalát betétdalok. Követhető filmfelépítés. Mégis, nekem valami hiányzott…

Hogy miért is volt nekem kevés? Nos, az előzetes megtekintése után, és ismerve az alkotók eddigi munkásságát, gyakorlatilag egy élőszereplős South Park-ra számítottam. Ehelyett kaptam egy inkább cuki, mintsem vicces filmet. Ez nyilván nem a film hibája, inkább arról szól, hogy az évek során az ingerküszöböm az egekbe szökött, és ez a gyermeteg baromkodás, csak csiklandoz, de nem karcol. Ettől függetlenül ez egy nagyon is szerethető alkotás, egyáltalán nem erőltetett. Sőt, még a sajátos drámaisága is megvan, hiszen mindhárom főhősnek megvan a maga kis életdefektje, ami még hitelesebbé, és befogadhatóbbá teszi a mozit.

Jó srácok (2019) - Kritika

Érthető okokból emlegetik a Superbad-el egy lapon, hiszen a történet, és a felépítés nagyon is hasonló, nekem azért még volt némi IT-ből megismert Richie Toizer hangulat is, és némileg olyan “Junior Jackass” utánérzetem. (Johnny Knoxville biztos hasonlóan tolhatta gyerekkorában). Seth Rogen itt csak a kisujját dugta a vízbe, nem az egész kezét, de azért a drogos poénokon keresztül átjön a jelenléte.

Bár hozzátenném jómagam sokkal többet is el tudtam volna belőle viselni. De ez már csakis az én nyomorúságom, ilyenkor picit bánom, hogy láttam a Virslipartit, és az Itt a vége című filmjeit.

Végszó: Nem hat semmi újdonsággal a film, de szerintem nem is akar. Viszont amit ad, azt tiszta szívből adja. És érezhető, hogy az alkotóknak fontos volt az, hogy a nézőik jól szórakozzanak, ezért mindenképp jár neki az esély.

//Smitola Gyuri//

20 népszerű film, amit kitiltottak a mozikból

Jó srácok (2019) - Kritika Ha 12 éves vagy, és az iskola legmenőbb arca meghív egy csókolózós buliba, az okot adhat némi aggodalomra, főleg ha felkészületlen vagy, és még nem is csókolóztál. Joggal vannak főhőseink betojva, hiszen emellett, még ez egyik srác apjának féltve őrzött drónját is tönkre vágják! Mission 2in1: visszaszerezni a drónt, és megcsókolni a buliban szívünk választottját. Okosan kitalált koncepció, hiszen ki az, aki ne tudna ezzel azonosulni? Feltételezem, hogy mindenkinek volt egy élete első bulija, ahova valamiért, valami hajtotta, és megszűnt  volna a bolygón az élet, ha valamiért kimarad. Gyakorlatilag ennyiből áll a Jó srácok cselekménye, ami ettől függetlenül nagyon is működik. A poénok majdnem, mindenhol ülnek. A gyerekek végig jópofák. Jól eltalát betétdalok. Követhető filmfelépítés. Mégis, nekem valami hiányzott... Hogy miért is volt nekem kevés? Nos, az előzetes megtekintése után, és ismerve az alkotók eddigi munkásságát, gyakorlatilag egy élőszereplős South Park-ra számítottam. Ehelyett kaptam egy inkább cuki, mintsem vicces filmet. Ez nyilván nem a film hibája, inkább arról szól, hogy az évek során az ingerküszöböm az egekbe szökött, és ez a gyermeteg baromkodás, csak csiklandoz, de nem karcol. Ettől függetlenül ez egy nagyon is szerethető alkotás, egyáltalán nem erőltetett. Sőt, még a sajátos drámaisága is megvan, hiszen mindhárom főhősnek megvan a maga kis életdefektje, ami még hitelesebbé, és befogadhatóbbá teszi a mozit. Érthető okokból emlegetik a Superbad-el egy lapon, hiszen a történet, és a felépítés nagyon is hasonló, nekem azért még volt némi IT-ből megismert Richie Toizer hangulat is, és némileg olyan “Junior Jackass” utánérzetem. (Johnny Knoxville biztos hasonlóan tolhatta gyerekkorában). Seth Rogen itt csak a kisujját dugta a vízbe, nem az egész kezét, de azért a drogos poénokon keresztül átjön a jelenléte. Bár hozzátenném jómagam sokkal többet is el tudtam volna belőle viselni. De ez már csakis az én nyomorúságom, ilyenkor picit bánom, hogy láttam a Virslipartit, és az Itt a vége című filmjeit. Végszó: Nem hat semmi újdonsággal a film, de szerintem nem is akar. Viszont amit ad, azt tiszta szívből adja. És érezhető, hogy az alkotóknak fontos volt az, hogy a nézőik jól szórakozzanak, ezért mindenképp jár neki az esély. //Smitola Gyuri// http://www.filmezzunk.hu/2019/06/01/20-nepszeru-film-amit-kitiltottak-mozikbol/

Értékelés

Színészi alakítás - 70%
Humor - 65%
Történet - 68%
IMDB - 68%
Rottentomatoes - 79%

70%

User Rating: Be the first one !
70

Article Tags: · · · · · · · · · · ·