FILMEZZUNK.HU
Box Office: A Jetikölyök lett az amerikai mozik királya!

Box Office: A Jetikölyök lett az amerikai mozik királya!

1885

Hétvégi bevételi lista, USA – szeptember 27-29.

Pályafutása egyik legrosszabb nyitóhétvégi forgalmát sikerült produkálnia a DreamWorks Animationnek. Noha a Jetikölyök az észak-amerikai bevételi lista élén nyitott, ez nem a film érdeme, inkább a nagyobb tömegeket megmozgató premierek hiányának számlájára írható. A Jetikölyök (hazai bemutató: október 24.) nyitány szintjén bőven 37 darabból álló filmográfiájának sereghajtói közé írta fel magát: legutóbb a 2013-as Turbóval bukott ekkorát az animációs stúdió, de tény, hogy az ezt túlteljesítő darabjaik sem olyan hű de nagy mértékben szárnyalták túl a Jetikölyök szűk 21 millió dollárját. Úgy tűnik, vagy az alapötlet, vagy pedig az Universal nem volt a helyzet magaslatán. Utóbbinak ez a második DreamWorks-forgalmazása, a szintén idei Így neveld a sárkányodat 3. után, de hát a két produkció még csak egy lapon sem említhető, semmilyen értelemben. A 100 millió dollár így esélytelennek tűnik hazai szinten, és úgy látszik, hogy a nemzetközi bevételek sincsenek épp a Jetikölyök javára, habár valamennyire még kozmetikázhatnak majd a számokon. Mindegy, el kell engedni.

Nem úgy a Downton Abbeyt vagy A Wall street pillangóit. világszinten már nagyjából büdzséjük ötszörösét hozták vissza. Előbbit ráadásul plusz 311 teremben játszották ezen a hétvégén az előzőhöz képest, így mindketten az AZ – Második fejezet felett tudtak teljesíteni. És hát a Vesztesek Klubja továbbra sem tud mit kezdeni az első fejezet sokkal erősebb eredményeivel: a 200 millió még csak-csak meg lesz hazai pályán, de hogy világszinten az 500? Hááát…

A hét másik fontosabb bemutatója a Judy volt, Renée Zellweger díjra (de legalábbis jelölésre) esélyes alakításával. Limitált forgalmazásban érkezett, még 500 teremben sem futtatták meg az alkotást, de így is meggyőző 6700 dolláros termenkénti átlagot, összesen pedig 3 millió dollárnyi bevételt tudott hozni ezen a hétvégén. A kritikák sem rosszak (Rotten Tomatoes: 84%), szóval országos szinten ebből még bármi kisülhet.

A mezőny tapasztaltabb tagjai – Brad Pitt, Sylvester Stallone – nem épp életük pénzügyi teljesítményét hozzák aktuális filmjeikkel, hiszen épp csak karistolni tudják globális eredményeikkel a költségeket. Ellenben ezek inkább presztízsszerepek továbbra is, és tudjuk jól, hogy Brad Pittnek nem a pénz számít. Szerintünk Joaquin Phoenixnek sem, utóbbi mégis olyan döbbenetes októberi rekordnyitányt prezentálhat jövő héten a Jokerrel, hogy attól még Venomnak, a középső őszi hónap csúcstartójának arcáról is lefagyhat a vigyor.

Amerikai hétvégi bevételi lista:

  1. Jetikölyök – $20,9M / $31,1M
  2. Downton Abbey – $14,5M / $107,1M
  3. A Wall Street pillangói – $11,5M / $95,4M
  4. Az – Második fejezet – $10,4M / $417,4M
  5. Ad Astra – Út a csillagokba – $10,1M / $89M
  6. Rambo 5: Utolsó vér – $8,6M / $46,7M
  7. Judy – $3,1M / $3,1M
  8. Jó srácok – $2M / $104,1M
  9. Az oroszlánkirály – $1,6M / $1,638MRD
  10. Támadás a Fehér Ház ellen 3. – A védangyal bukása – $1,5M / $123,9M

(Sötéttel a frissen bemutatott filmek vannak; első oszlop a hétvégi amerikai bevételt, második oszlop az összbevételt mutatja)

10 film a 80-as évekből, amikért máig odáig vagyunk

(Forrás: hu.ign.com)


Article Tags: · · · · · · · ·