FILMEZZUNK.HU
Az aszfalt királyai (12) - hivatalos szinkronizált előzetes #2

Az aszfalt királyai (12) – hivatalos szinkronizált előzetes #2

2027

Az aszfalt királyai (Ford v. Ferrari, 2019) – Előzetes

Az autók megbízhatóságát és minőségét reprezentáló, 24 órán át tartó Le Mans versenyt 1923 óta rendezik meg Franciaországban. A délutántól délutánig tartó futam során a versenyzők egy egész álló napon át köröznek a Le Mans melletti sarthe-i pályán, hogy megmutassák, mire képes autójuk (illetve ők maguk). A közel 100 éves tartó versenysorozat egyik leghíresebb futama 1966-ban volt, mikor a Ford egy olyan, teljesen új autóval állt elő, mellyel mindenképp le akarta győzni régi riválisát, a Ferrarit.

Erről a futamról szól majd James Mangold, A nyughatatlan, a Börtönvonat Yumába és a Logan – Farkas rendezőjének új filmje, melyben Matt Damon játssza Carroll Shelby-t, a zseniális mérnököt, aki azt a feladatot vállalta magára, hogy rekordidő alatt, nulláról kezdve összerakja azt a kocsit, amit aztán a nem kevésbé zseniális Ken Miles (Christian Bale), a brit versenypilóta elvezethet.

Mangold egy ideje már próbálja megvalósítani ezen filmtervét, amely készülése során még egy olyan falba is ütközött, hogy az alapjául szolgáló dokumentumregényt végül nem használhatták (ebből a Legendary finanszíroz majd egy tévésorozatot). Szintén érdekes kuriózum, hogy az elkészült (illetve utómunkálatok stádiumában lévő) film két címmel rendelkezik: Amerikában Ford v Ferrari néven fut majd, Európában viszont Le Mans ’66 címen küldik mozikba. Nekünk be kell érnünk Az aszfalt királyai címmel – így keressétek majd 2019. november 14-től, amikor is a film elstartol majd nálunk a mozikban.

Minden idők 10 legjobb autós filmje, amit látni kell

(Forrás: hu.ign.com)


Article Tags: · · · · · · · · · ·