FILMEZZUNK.HU
Halálod appja (Countdown, 2019) – Kritika

Halálod appja (Countdown, 2019) – Kritika

2725

Halálod appja – Kritika

Személy szerint a horrorfilmekhez mindig különösen kritikusan állok, mivel a kedvenc műfajom. A Halálod appja előzetesét direkt nem néztem meg, hogy maradjon némi izgalom a vetítésre is – döntésem nem bántam meg. A film, a minden emberben megbúvó halálfélelemre épít, mely akár komolyabb kérdéseket is felvethet.

Halálod appja (Countdown, 2019) –  Kritika

Első gondolatom az volt, hogy ezzel a címmel biztosan egy paródiával állunk majd szemben – valószínűleg a Halálod napja (2006, Steven Seagal) című film nyomán. Szerencsére nem így történt, bár a magyar címfordítás megint nem mondható sikeresnek. A történet nincs túl bonyolítva, ami segíti az embert abban, hogy a nem kevés jumpscare jelenetek felbukkanásánál nagyjából az összes popcornt az előtte ülő nyakába öntse.

A film értelemszerűen egy applikációról szól, ami megmondja a pontos idejét a tulajdonos halálának. Miközben néztem a vetítést, bennem több kérdés is felmerült – igen, sajnos a jó jelenetek ellenére bőven volt rá időm. Például, hogy mit tennék, ha tudnám a saját halálom dátumát? Ellenkeznék vagy nem vennék róla tudomást?

Halálod appja (Countdown, 2019) –  Kritika

Bár úgy tűnhet a rendező (Justin Dec) kicsit eltévedt a démonok és a modern világ nyújtotta lehetséges halálnemek közt, a történet a film vége felé relatíve szépen összeáll. Szerencsére a játékidő nem több másfél óránál, amiért igazán hálásak lehetünk, mivel a főszereplő, Quinn (Elizabeth Lail, Egyszer volt, hol nem volt – 2011-2018) viszonylag sokszor csak szomorú kutyafejet vág és sír. Azért ne ijedjünk meg, kellő mennyiségű humort is sikerült becsempészniük az alkotóknak. A szinkronhangokat viszont ki kell emelnem, sikerült mindenkinek normális emberi hangszínt kölcsönözni.

A Halálod appja egyik legnagyobb erőssége, hogy a lelkes nézelődők több, mint valószínű, hogy rákeresnek az applikációra. Kíváncsiságból ezt én is megtettem, és tényleg ott virít az AppStoreban. Bár a letöltést inkább kihagytam, úgy gondolom ez marketing fogásként pozitívumként értékelhető.

A film egyszer nézhető, könnyű és nem fogsz halálfélelemmel telve kisétálni a moziból – erről a stáblista utáni jelenet is gondoskodik. Ha van egy szabad másfél órád, illetve szereted, ha megijesztenek, akkor mindenképp ajánlom. A produkció végén pedig tedd fel magadnak a kérdést – Te lemered tölteni az applikációt?

//Orosz Zsu//

12 horror film, amiket valós események ihlettek

Halálod appja – Kritika Személy szerint a horrorfilmekhez mindig különösen kritikusan állok, mivel a kedvenc műfajom. A Halálod appja előzetesét direkt nem néztem meg, hogy maradjon némi izgalom a vetítésre is – döntésem nem bántam meg. A film, a minden emberben megbúvó halálfélelemre épít, mely akár komolyabb kérdéseket is felvethet. Első gondolatom az volt, hogy ezzel a címmel biztosan egy paródiával állunk majd szemben - valószínűleg a Halálod napja (2006, Steven Seagal) című film nyomán. Szerencsére nem így történt, bár a magyar címfordítás megint nem mondható sikeresnek. A történet nincs túl bonyolítva, ami segíti az embert abban, hogy a nem kevés jumpscare jelenetek felbukkanásánál nagyjából az összes popcornt az előtte ülő nyakába öntse. A film értelemszerűen egy applikációról szól, ami megmondja a pontos idejét a tulajdonos halálának. Miközben néztem a vetítést, bennem több kérdés is felmerült – igen, sajnos a jó jelenetek ellenére bőven volt rá időm. Például, hogy mit tennék, ha tudnám a saját halálom dátumát? Ellenkeznék vagy nem vennék róla tudomást? Bár úgy tűnhet a rendező (Justin Dec) kicsit eltévedt a démonok és a modern világ nyújtotta lehetséges halálnemek közt, a történet a film vége felé relatíve szépen összeáll. Szerencsére a játékidő nem több másfél óránál, amiért igazán hálásak lehetünk, mivel a főszereplő, Quinn (Elizabeth Lail, Egyszer volt, hol nem volt – 2011-2018) viszonylag sokszor csak szomorú kutyafejet vág és sír. Azért ne ijedjünk meg, kellő mennyiségű humort is sikerült becsempészniük az alkotóknak. A szinkronhangokat viszont ki kell emelnem, sikerült mindenkinek normális emberi hangszínt kölcsönözni. A Halálod appja egyik legnagyobb erőssége, hogy a lelkes nézelődők több, mint valószínű, hogy rákeresnek az applikációra. Kíváncsiságból ezt én is megtettem, és tényleg ott virít az AppStoreban. Bár a letöltést inkább kihagytam, úgy gondolom ez marketing fogásként pozitívumként értékelhető. A film egyszer nézhető, könnyű és nem fogsz halálfélelemmel telve kisétálni a moziból – erről a stáblista utáni jelenet is gondoskodik. Ha van egy szabad másfél órád, illetve szereted, ha megijesztenek, akkor mindenképp ajánlom. A produkció végén pedig tedd fel magadnak a kérdést – Te lemered tölteni az applikációt? //Orosz Zsu// https://www.filmezzunk.hu/2019/02/02/12-horror-film-amiket-valos-esemenyek-ihlettek/

Értékelés

Színészi alakítás - 70%
Történet - 65%
Humor - 60%
Horror faktor - 62%
IMDB - 51%
RottenTomatoes - 28%

56%

User Rating: Be the first one !
56

Article Tags: · · · · · · · · ·