FILMEZZUNK.HU
Jön a Halálos fegyver 5

Biztossá vált, az eredeti párossal jön a Halálos fegyver 5!

11612

Biztossá vált, az eredeti párossal jön a Halálos fegyver 5!

A Halálos fegyver-filmsorozat a nyolcvanas–kilencvenes években a haverzsaru filmeket képviselte Mel Gibson és Danny Glover főszereplésével. Négy mozifilm és egy széria után volt remény arra, hogy Richard Donner megrendezi az ötödik, egyben utolsó részt, a Lethal Finale-t, ám ez sajnos Donner 2021-ben bekövetkezett halála miatt nem jött össze. A stafétát a főszereplőt, Riggs nyomozót megformáló Mel Gibson vette át, aki végre jó hírekkel szolgált Halálos fegyver 5-fronton, azaz többek között elárulta, hogy a forgatás 2024 első felében kezdődhet el.

Halálos fegyver 2. (Lethal Weapon 2, 1989)

Mel Gibson csupa jó hírrel szolgált a filmmel kapcsolatban:

“Nagyszerűen halad a dolog, fejlesztettünk egy remek forgatókönyvet. Igen, természetesen ezt Donner kezdte el, Richard Donner Richard Wenkkel közösen, nagyon jó alapokat építettek. Enyém volt a megtiszteltetés Richard halálát követően, hogy leülhettem a forgatókönyvíróval és kidolgoztunk néhány további változatot, amelyeket Donner szellemében próbáltunk megvalósítani, minthogy én magam jól ismertem a fickót. Megpróbáltuk kikeverni azt a jellegzetes ízt, és nagyon elégedettek vagyunk azzal, amit összehoztunk. Csupán amiatt csúszunk, ami jelenleg a Warnernél zajlik, hogy jött a Discovery az új főnökkel, lemészárolnak és kidobnak mindenki mást, hogy új embereket hozzanak a helyükre. Ezeknek a vállalatoknak mindig kell némi idő, mire újraszervezik magukat, szóval ez csúszást jelentett. De nagyon bízok benne, hogy ezt [a Halálos fegyver 5-öt] talpra tudjuk állítani, hogy akár az új év első negyedében elkezdhessük a forgatást.”

Mel Gibsonéknak az a szerencséje, hogy mozifilmben gondolkodnak, mivel a WBD új vezetője, David Zaslav a nagyvásznat részesíti előnyben a streaminggel szemben, kiváltképp olyan franchise-ok és brandek esetében, mint a DC, vagy mint amilyen a Halálos fegyver is.

Mel Gibson 12 legjobb filmje

(Forrás: IGN Magyarország)


Article Tags: · · · · ·