FILMEZZUNK.HU
"Minden emberbe bele van kódolva a hit" - Gesztesi Károly a hitéről beszélt halála előtt

“Minden emberbe bele van kódolva a hit” – Gesztesi Károly a hitéről beszélt halála előtt

1446

Gesztesi Károly a hitéről beszélt halála előtt

Gesztesi Károly nemrég újra iskolapadba ült és hittudományokkal kezdett foglalkozni. A színész tragikus halála előtt egy nappal beszélt erről a TV2 Mokka című műsorában.

“Minden emberbe bele van kódolva a hit. Van, aki él vele, van, aki nem.”

– kezdte a beszélgetést Gesztesi Károly, aki néhány komoly ember prédikációját hallgatva kezdett el mélyebben a hittudományokkal foglalkozni. Édesanyjától korábban többször is kapott Bibliát, amit olvasott ugyan, a szívében érezte is, de sok dolgot nem értett benne.

"Minden emberbe bele van kódolva a hit" - Gesztesi Károly a hitéről beszélt halála előtt

Egy rádióműsorban találkozott össze Németh Sándorral, a Hit Gyülekezete vezetőjével, aki javasolta, hogy kezdjen el hittudományokat tanulni. Felvételizett is egy hitéleti akadémiára, de elsőre nem sikerült bejutnia.

“Negyven éve rúgtak ki utoljára a főiskoláról, azt is nehezen éltem meg. Hála Istennek, rég buktam meg színdarabbal vagy filmmel, úgyhogy nagyon rossz érzés volt ez a kudarc, de összeszedtem magam, rászántam az egész nyarat, és felkészültem. Azt mondták, így már igen jó pontszámmal kerültem be.” – mesélte a színész.

Ha valami feladatom lehet a hittel, talán az, hogy ha valaki megkérdez róla, akkor tudjak úgy válaszolni, hogy esetleg előrébb viszem vele a másik életét” – mondta Gesztesi Károly egy nappal a tragikus halála előtt.

“Csodálatos kegyelem” – a Pókember sztárja színészként találta meg Istent

(Forrás: origo.hu)


Article Tags: · · · ·