FILMEZZUNK.HU
Előzetest kapott a Kalifornia álom rendezőjének újabb nagyívű produkciója!

Előzetest kapott a Kalifornia álom rendezőjének újabb nagyívű produkciója!

1036

The Eddy (2020) – Előzetes

Damien Chazelle neve talán még nem tartozik a legismertebbek közé világszerte, de Hollywoodban már bőven letette a névjegyét mint forgatókönyvíró és rendező. Az elmúlt tíz évben több nagyszerű – és néhány gyorsan felejtendő – film is kikerült a kezei közül, most viszont egy sorozaton dolgozik. A The Eddy meg is kapta első előzetesét.

Damien Chazelle alig egy évtizede van benne a filmes vérkeringés fő sodrában, de ez idő alatt bebizonyította, hogy nem egykaptafás alkotó. Ő írta a rém gyenge The Last Exorcism Part II forgatókönyvét, hogy aztán alig egy évvel később a zseniális Whiplash szkriptjét is jegyezze és a rendezői széket is elfoglalja. Ezután visszatért a thrillerek világába az egész jól sikerült Cloverfield Lane 10.-zel, amelynek ismét csak a forgatókönyvét írta. Aztán újabb radikális váltás: jött a Kaliforniai álom, egy musical. Hogyan folytatta? Egy történelmi alkotással, Az első ember ugyanis az első Holdra szállásról szól.

Így érkeztünk el a jelenbe, amikor is Damien Chazelle újra műfajt vált: ezúttal egy drámai sorozat rendezésén dolgozik. A The Eddy egy zenés dráma lesz, amelyet a Netflix rendelt meg és mindössze nyolc epizódból fog állni. A történet főhőse az Andre Holland által alakított Elliot Udo lesz, aki egykor ünnepelt zenész volt New Yorkban, ám napjainkban már Párizsban él. Itt egy döcögősen működő jazzklubot irányít, küzd a hétköznapok kihívásaival, igyekszik valahogy egyben tartani a klub saját zenekarát és persze közben megpróbálja elfelejteni múltja sötét titkait. Ám egy nap kiderül, hogy szülei megkérdőjelezhető üzleti ügyekbe keveredtek, ez pedig alaposan felforgatja Elliot és a jazzklub addig sem unalmas életét. A sorozatban Andre Holland mellett felbukkan majd Joanna Kulig, Tahar Rahim és Amandla Stenberg is. Az első epizódot a tervek szerint május 8-tól láthatjuk majd a Netflixen.

15 híresség, akiket gyerekként kirúgtak az iskolából

(Forrás: mafab.hu)


Article Tags: · · · · · · · · · · · ·