FILMEZZUNK.HU

Ennyit keresnek a sztárok egy 200 milliós blockbuster filmmel

7712

Ennyit keresnek a sztárok egy 200 milliós blockbuster filmmel

A Vanity Fair csinált egy olyan vége főcímet, amiben a nevek helyett azt írták be, hogy kinek mennyi zöldhasú jut egy nagyszabású film készítése alatt. Az első sztár, azaz a főszereplő 12 millió amerikai dollárral gazdagodik egy ilyen produkcióval, bár például, hogy a Bosszúállók című alkotásban, a sztárok közül ki számít az number 1-nek, azt nehéz lenne eldönteni. Aki a rendezői székben ül, valószínűleg az sem panaszkodhat, hiszen ő is zsebre vághat 4 millió dollárt. Az összeállításról annyit tudni érdemes, hogy az elmúlt évek során megjelenített szuperprodukciókból állították össze az átlagot.

Ennyit keresnek a sztárok egy 200 milliós blockbuster filmmel

A Bosszúállók első részébe 220 milliót fektettek az alkotók, de nem bánták meg, hiszen több, mint másfél milliárd dollárt hozott világviszonylatban.

Nézzünk meg egy-két “blockbuster” filmet, hogy mennyire fáj nekik kifizetni ezt a rengeteg költséget. Kezdjük a már említett Bosszúállokkal. Azt előre borítékolni lehetett, hogy hatalmasat fog robbantani a mozipénztáraknál, ugyanis olyan képregény figurák egyesítették erejüket, mint Vasember, Amerika kapitány, Hulk vagy éppen a szőke hajú Isten, azaz Thor. Az első részbe 220 milliót fektettek az alkotók, de nem bánták meg, hiszen több, mint másfél milliárd dollárt hozott világviszonylatban. A második felvonásba kicsit többet fektettek a készítők, de az összképet nézve ez is hatalmas győzelem, mivelhogy 1,4 milliárd zöldhasút gereblyézett össze. A folytatásokról nem is beszélve. Az eddigi legutolsó Bosszúállók film, a Végjáték minden idők legtöbb bevételét generáló mozija lett.

Most lássunk egy kicsit régebbi, ám ugyanúgy nagyszabású mozinak indított produkciót. A 2002-ben, Tobey Maguire-el elkészített Pókember olyannyira sikeressé vált, hogy további két részt is elkészítettek az alkotók. Az első felvonás 139 milliós büdzsé ellenében tudott 821 millió zöld egydolláros papírt összegyűjteni. A második résznél ugyanez a mutató 200 millió a 783 millió ellenében. Az utolsó epizódba már 258 milliót pumpáltak a producerek és meg is lett az eredménye, hiszen 890 milliót hozott világviszonylatban. Azért különösen nagy szó ez, mivel Pókarcnak nem igazán akadtak nagynevű szuperhős segítői, akik külön-külön rengeteg nézőt vonzottak volna a moziba.

Ennyit keresnek a sztárok egy 200 milliós blockbuster filmmel

Jack Nicholson nem fix összeget kért a Batman – A denevérember-ért, hanem a bevétel egy bizonyos százalékát és milyen jól tette!

Vannak sztárok, akik tudják, hogyan, milyen húzásokkal keressenek még többet, mint amit egy szimpla szerződéssel kaphattak volna. Íme néhány példa. Jack Nicholson nem fix összeget kért a Batman – A denevérember-ért, hanem a bevétel egy bizonyos százalékát és milyen jól tette! A kontraktus 20 millióról szólt volna, ám Jack kockáztatott és végül 80 milliót kaszált. Ugyanezért a trükkért Keanu Reeves 130 millió dollárt tudott zsebre tenni, de John Travolta sem panaszkodhat, aki a mai napig kapja a juttatást a Pomádé című filmjéért.

Szerintetek ezek a sztárok megérdemlik ezeket a hihetetlen nagy fizetéseket? Kommentben várjuk a véleményeteket!

15 színész, akik több szerepet is játszottak ugyanabban a filmben, és erről eddig fogalmunk sem volt

(Címlapkép forrása)

//milos//


Article Tags: · · · · · · · ·