FILMEZZUNK.HU
Sorozatkritika: Csodatévők (2019) 

Sorozatkritika: Csodatévők (2019)

4312

Sorozatkritika: Csodatévők (2019) 

2019-ben indult útjára a Csodatévők című vígjátéksorozat, mely itthon az HBO GO-n tekinthető meg. Jelenleg a második évad 5. részéig lehet megnézni szinkronosan a sorozatot, az utolsó öt rész pedig még egyelőre eredeti hanggal érhető el.

Sorozatkritika: Csodatévők (2019) 

Az első évad a Mennyországban játszódik, ahol a Steve Buscemi által alakított Isten arra készül, hogy felrobbantsa a Földet, mivel nem elégedett munkájával. Ám az újdonsült angyal, Eliza (Geraldine Viswanathan) és a kívánságok elbírálásáért felelős Craig (Daniel Radcliffe) azon van, hogy mindezt megakadályozza. Isten abban az esetben hajlandó megmásítani szándékát, ha a két angyalnak sikerül két ember – Jon Bass és Sasha Compére – szívét összefonnia, és bár elsőre úgy tűnt hőseinknek könnyű dolga lesz, talán nehezebb feladatuk nem is lehetne.

Steve Buscemi, mint Isten remekül szuperál, bár nem valószínű, hogy ilyen Mindenhatót kívánna magának az emberiség,

hiszen minden egyes tettét asszisztensének, Rosienak (Lolly Adefope) és elsőszámú segítőjének, Sanjaynek (Karan Soni) kell felügyelnie. Daniel Radcliffe és Geraldine Viswanathan remekül dolgoznak együtt, hiteles baráti kapcsolatot hozva létre karaktereik között. Jó Daniel Radcliffet egyre több szerepben látni, kiszakadva a Harry Potter széria árnyékából.

Sorozatkritika: Csodatévők (2019) 

A második évad nem követi az elsőben felvett szálat, ez a sötét középkorban játszódik, ahol szereplőink kicsit sem felsőbbrendűek, sőt Steve Buscemi karaktere Istenből egy közönséges szarlapátolóvá fejlődött vissza. Ebben a történetben a barátságról és a családról szóló kalandokat ismerhetünk meg, valamint azt milyen szélsőséges körülmények között kellett élniük az akkori falusiaknak. Geraldine Viswanathan és Lolly Adefope itt barátokat alakítanak, Viswanathan emellett Buscemi lánya. Daniel Radcliffe itt egy ügyefogyott herceget alakít, a legfőbb segítő szerepét itt is Karan Soni tölti be. Mellettük új karakterekkel is bővült a sorozat, mint például a király szerepében Peter Serafinowitz vagy Jessica Lowe, de az első évadból szerelmes balfékként megismert Jon Bass is visszaköszön, mint Szarlapátoló Mikey.

A sorozat könnyű szórakozást nyújthat egy végigdolgozott nap után, humora és karakterei is egyaránt könnyűek és könnyen megérthetőek. Az átlag 20 perces részek miatt a sztori pörgős, akár egy délután alatt is ledarálható egy évad. Mindenkinek ajánlom, aki egy laza, szórakoztató sorozatot keres.

//Rózsa András//

Mi lett a Harry Potter filmek sztárjaival?

Sorozatkritika: Csodatévők (2019)  2019-ben indult útjára a Csodatévők című vígjátéksorozat, mely itthon az HBO GO-n tekinthető meg. Jelenleg a második évad 5. részéig lehet megnézni szinkronosan a sorozatot, az utolsó öt rész pedig még egyelőre eredeti hanggal érhető el. Az első évad a Mennyországban játszódik, ahol a Steve Buscemi által alakított Isten arra készül, hogy felrobbantsa a Földet, mivel nem elégedett munkájával. Ám az újdonsült angyal, Eliza (Geraldine Viswanathan) és a kívánságok elbírálásáért felelős Craig (Daniel Radcliffe) azon van, hogy mindezt megakadályozza. Isten abban az esetben hajlandó megmásítani szándékát, ha a két angyalnak sikerül két ember – Jon Bass és Sasha Compére - szívét összefonnia, és bár elsőre úgy tűnt hőseinknek könnyű dolga lesz, talán nehezebb feladatuk nem is lehetne. Steve Buscemi, mint Isten remekül szuperál, bár nem valószínű, hogy ilyen Mindenhatót kívánna magának az emberiség, hiszen minden egyes tettét asszisztensének, Rosienak (Lolly Adefope) és elsőszámú segítőjének, Sanjaynek (Karan Soni) kell felügyelnie. Daniel Radcliffe és Geraldine Viswanathan remekül dolgoznak együtt, hiteles baráti kapcsolatot hozva létre karaktereik között. Jó Daniel Radcliffet egyre több szerepben látni, kiszakadva a Harry Potter széria árnyékából. A második évad nem követi az elsőben felvett szálat, ez a sötét középkorban játszódik, ahol szereplőink kicsit sem felsőbbrendűek, sőt Steve Buscemi karaktere Istenből egy közönséges szarlapátolóvá fejlődött vissza. Ebben a történetben a barátságról és a családról szóló kalandokat ismerhetünk meg, valamint azt milyen szélsőséges körülmények között kellett élniük az akkori falusiaknak. Geraldine Viswanathan és Lolly Adefope itt barátokat alakítanak, Viswanathan emellett Buscemi lánya. Daniel Radcliffe itt egy ügyefogyott herceget alakít, a legfőbb segítő szerepét itt is Karan Soni tölti be. Mellettük új karakterekkel is bővült a sorozat, mint például a király szerepében Peter Serafinowitz vagy Jessica Lowe, de az első évadból szerelmes balfékként megismert Jon Bass is visszaköszön, mint Szarlapátoló Mikey. A sorozat könnyű szórakozást nyújthat egy végigdolgozott nap után, humora és karakterei is egyaránt könnyűek és könnyen megérthetőek. Az átlag 20 perces részek miatt a sztori pörgős, akár egy délután alatt is ledarálható egy évad. Mindenkinek ajánlom, aki egy laza, szórakoztató sorozatot keres. //Rózsa András// https://www.filmezzunk.hu/2020/04/29/mi-lett-a-harry-potter-filmek-sztarjaival/

Értékelés

Színészi alakítás - 80%
Történet - 80%
Humor - 90%
IMDB - 70%
RottenTomatoes - 81%

80%

User Rating: Be the first one !
80

Article Tags: · · · · · · · · · ·