FILMEZZUNK.HU
Inmate #1

Előzetest kapott a Danny Trejo kacskaringós életéről szóló film

1959

Előzetest kapott a Danny Trejo kacskaringós életéről szóló film

Minden akciófilm-rajongó ismeri Danny Trejót! Ő az a jellegzetesen marcona arcú, mexikói bevándorlóktól született, börtönviselt amerikai színész, aki mindig jellegzetesen marcona arcú, mexikói bevándorlóktól született, börtönviselt figurákat alakít. Kultikus filmjeit napestig lehetne sorolni: Desperado, Alkonyattól pirkadatig, Ragadozó, Con Air, no meg persze számos Machete- és Kémkölykök-folytatás, plusz a rengeteg B-kategóriás, veszettül szórakoztató blődli.

Bár sokan úgy tartják, hogy Trejót az unokatestvére, Robert Rodriguez vitte be Hollywoodba, amikor pengékről elnevezett, drabális gengszterként (Razor, Navajas, Machete) szerepeltette a filmjeiben, ez csak félig igaz. Trejo első filmje az 1985-ös Szökevényvonat volt, amiben Eric Roberts ellenfelét alakította. Eredetileg csak a verekedős jelenetekben lett volna felkészítő tanácsadó, mivel a San Quentin fegyházban lehúzott évei alatt (drogok és fegyveres rablás miatt 11 évet ült rács mögött), ő volt a börtön bokszbajnoka, de végül szerepet is kapott a filmben – amit utána sorra követtek az újabb felkérések.

No, többek között ez, és még persze sok minden más is szóba kerül a Danny Trejo életét feldolgozó dokumentumfilmben, az Inmate #1-ben  (talán Első számú fogvatartott-ként lehetne fordítani, bár annak nincs olyan menő csengése, mint az eredeti címnek). A filmben nemcsak Trejo emlékszik vissza a kacskaringós életére és tér vissza például ifjúkora hírhedt színhelyére, a San Quentin fegyházba, de olyan hollywoodi kollégái is mesélnek róla, mint Michelle Rodriguez és Robert Rodriguez. Az Inmate #1 Amerikában július 7-től, máshol viszont már június 22-től elérhető lesz digitális formátumban.

10 Danny Trejo film, amit vétek lenne kihagyni

(Forrás: port.hu)


Article Tags: · · ·