FILMEZZUNK.HU
Danny Boyle Michael B. Jordant rendezi a Methuselah, azaz Matuzsálem című filmben

Hollywoodi film készül a Biblia alapján legidősebb embernek számító Matuzsálemről

1204

Hollywoodi film készül a Biblia alapján legidősebb embernek számító Matuzsálemről

Danny Boyle Michael B. Jordant rendezi a Methuselah, azaz Matuzsálem című filmben. Simon Beaufoy, aki dolgozott Boyle-al a Gettómilliomosban és a 127 órában is, fogja írni a forgatókönyvet. Nem kell ahhoz nagy képzelőerő, hogy a cím hallatán rájöjjünk, hogy a film a bibliai 969 éves Matuzsálemről szól. Azonban a Variety értesülései szerint ez a koncepció változni fog.

Danny Boyle Michael B. Jordant rendezi a Methuselah, azaz Matuzsálem című filmben

A Warner Brothers eredeti terve valóban a nagy kort megélt ószövetségi ősapa filmrevitele volt, de a Methuselah egy teljesen új irányt fog venni. Hogy mi is ez az irány, egyelőre nem tudjuk. A Methuselah főszerepét eredetileg Tom Cruise-nak szánták, mivel a stúdió egy a jövőben franchise méretűvé bővülő lehetőséget látott a koncepcióban. A Creed: Apollo fia és a második rész sikere után mégis nagyobb potenciált láttak Jordanben. A Marvel moziuniverzumában Fekete párduc ellenfelét, Kocolót játszó színész így remek választásnak tűnt ehhez a bibliai világhoz is. A következőkben a színész szerepelni fog az idén érkező Without Remorse című bosszúfilmben, de David O. Russell cím nélküli projektjében is feltűnik majd. Az Amerikai botrányt is rendező Russell filmjében ráadásul Christian Bale és Margot Robbie ellenlábasaként.

Danny Boyle számára a Methuselah a visszatérést jelentheti az első ligába. Két évvel ezelőtt került a mozikba a Beatlesnek hommage-t állító Yesterday, közvetlenül előtte pedig a Trainspotting folytatása, a T2. Boyle volt az első számú kiszemelt a következő Bond film, a Nincs idő meghalni rendezésére is, de kreatív különbségekre hivatkozva Cary Joji Fukunaga ölében landolt az ötvenedik James Bond film.

Újra felépülő életek – sorsfordító filmek a valós hitről

(Forrás: filmtekercs.hu)


Article Tags: · · ·