FILMEZZUNK.HU
Jön a Téli menedék Elvis Presley unokájával a főszerepben

Jön a Téli menedék Elvis Presley unokájával a főszerepben

1639

Jön a Téli menedék Elvis Presley unokájával a főszerepben

Elvis unokája Riley Keough ismét bizonyítja, hogy színészként igencsak tehetséges. A Barátnő rendelésre című sorozatában futott be a hölgy, amiben egy örömlányt játszott el és az ő szemszögéből láthattuk,  milyen szomorú világban is élünk. Riley szerepelt többek között a Mad Max: A harag útja vagy A ház, amit Jack épített című filmekben is. De nem minden a hírnév és ezzel a legújabb filmjével a színésznő bebizonyítja, mire is képes.

A Téli menedék című horrorban az újgenerációs horrorfilmek legjobb módszereit alkalmazza a film két neves rendezője: Veronika Franz és Severin Fiala. A Franz-Fiala páros már megmutatta, hogy nem most jöttek le a falvédőről, ugyanis a Jó éjt, anyu! című osztrák horrort az új horrortrendekkel nagyon jól megrendezett filmnek könyvelhették el. Mivel a a Jó éjt, anyu! igencsak sikeres lett az osztrákoknál, így Amerikába is ellátogattak, hogy megmutassák egyedi rémisztgetős tehetségüket. A rendezőpáros híres arról, hogy igen jól bánnak a horrorelemekkel, a feszültség folyamatos fenntartásával. Ezen felül fordulatos, gyönyörűen fényképezett, erős színészi alakításokkal teli nyomasztó filmélményt nyújtanak.

A Téli menedék bemutatja, hogy milyen veszélyei vannak a hosszú éveken át magunkkal cipelt terheknek. Ez egy olyan film, amit ha megnézel, még napokig kattogsz rajta és nem felejted el egyhamar.

A történetet főhősei: Richard (Richard Armitage) és Grace (Riley Keough) éppen házasodni készülnek. A gond csak az, hogy ennek a férfinek a két gyereke nem igazán örül, mivel nem akarják a fiatal nőt az anyuk helyében látni. Erre a célra az apa tökéletes apropót talál ki, méghozzá azt, hogy karácsonyozzanak négyesben a gyerekekkel, így jobban megismerhetik a kicsik a fiatal nőt és eláshatják a csatabárdot. A csapat elutazik a hófödte hegyekbe és beköltöznek egy faházba, ahol kezdetét veszik a furcsábbnál furcsább dolgok, majd még rosszabbra fordul a helyzet, amikor az apának el kell mennie pár napra és a gyerekek egyedül maradnak leendő mostohájukkal egy elhagyatott, hóval egyre inkább elzárt házban. Ez idő alatt a gyerekek kicsit nyomoznak az új barátnő után és megtudják, hogy a lány egy vallási vezető lánya, aki tömeges öngyilkosságot követett el  egy keresztény szektával együtt, és csak Grace volt az, aki tizenévesen túlélte a borzalmakat, majd  kezdetét veszi valami nagyon ijesztő…

Jön a Téli menedék Elvis Presley unokájával a főszerepben

Riley Keough tökéletesen alakítja a poszttraumás stressz zavarral küzdő nőt, akinek két feladata van: túljutni a múlton, és meg kell magát szerettetnie az elutasító gyerekekkel. Ez a film egyensúlyozni próbál a pszichológiai horrorok és thrillerek keskeny ösvényén, vallási és családi problémákat egyaránt feszegetve. A kritikusok, akik már látták a Téli menedéket “pokolian ijesztőnek” és “sokkolónak” nevezték az alkotást. A Téli menedék (The Lodge) az Amazon Prime kínálatában elérhető angol nyelven, valamint a Play Áruház és az Apple iTunes-os filmes kínálatában is megtekinthető. A vírus miatt nem tudni, hogy Magyarországon a Cinefesten kívül láthatjuk-e majd a filmet.

Szerző: MéziMcFly

12 horror film, amiket valós események ihlettek


Article Tags: · · · · · · · · · · ·