FILMEZZUNK.HU
A Marvel Univerzum két sztárja is támogatja karaktereik leszbikus viszonyát

A Marvel negyedik fázisában az LMBTQ karaktereken lesz a fő hangsúly Tessa Thompson szerint

1913

A Marvel negyedik fázisában az LMBTQ karaktereken lesz a fő hangsúly Tessa Thompson szerint

Azt már tudjuk, hogy a következő Thor moziban Tessa Thompson királynőt fog keresni maga mellé, de a Valkűrt játszó színésznő szerint az egész MCU fókuszába is a diverzitás kerül majd a jövőben. Egy interjú során pár napja a Marvel mozik Valkűrje, Tessa Thompson arról beszélt, hogy a képregényes univerzum további filmjeiben, tehát az MCU szám szerint negyedik fázisában jóval nagyobb szerephez jut a diverzitás. Azt is elmesélte, szerinte ez miért kiemelten fontos.

A Marvel Univerzum két sztárja is támogatja karaktereik leszbikus viszonyát

Thompson szerint ezek a filmek temérdek emberhez elérnek szerte a bolygón, és éppen ezért számít hatalmas dolognak az, ha sikerül bennük megfelelően reprezentálni a különböző bőrszínű embereket, a fogyatékkal élőket, vagy épp az LMBTQ közösség tagjait. A színésznő külön kitért arra, hogy millió és millió fiatal is megnézi ezeket a képregényfilmeket, akinek számára nagyon fontos és értékes lehet az, ha olyan karakterekkel találkoznak, akik hasonlítanak rájuk. Szerinte a képregények narratívája pontosan erről szól, a Marvel füzeteiben egy halom izgalmas karakter található – például menő queer szuperhősök is, akiknek Thompson véleménye szerint a filmvásznon is ott a helyük, épp ezért örül annyira Valkűr szereplésének.

A diverzitás témakörében egyébként nemrég a Sólymot alakító Anthony Mackie is megszólalt, aki egészen konkrétan rasszista filmnek nevezte a Fekete Párducot, mivel szerinte azzal, hogy ennek a mozinak fekete volt az írója, a producere, de még a jelmeztervezője és a kaszkadőrkoreográfusa is, tulajdonképpen a Marvel Studios azt üzente, hogy erre a filmre csak fekete szakembereket lehet alkalmazni, ezzel pedig szerinte egyben azt is kinyilvánította a stúdió, hogy az illetők nem elég jók arra, hogy egy főleg fehér stábban is dolgozzanak – mivel más filmjeiknél nem kérték fel őket ezekre a munkákra.

15 testvérpár a filmvilágból, akik kiköpött másai egymásnak

(via gamestar)


Article Tags: · · ·