FILMEZZUNK.HU
10 zseniális film, döbbenetes befejezéssel

10 felejthetetlen film, döbbenetes befejezéssel

21888

5. A rettenthetetlen (Braveheart, 1995)

Sokévi távollét után visszatér szülőhazájába William Wallace (Mel Gibson) skót nemes. Zord idők járnak akkoriban arrafelé: a király utód nélkül halt meg és Anglia királya megszerezte magának a skót koronát is. Wallace a maroknyi lázadó csapat élére áll. Bátorsága, szenvedélye és lelkiereje példát mutat honfitársainak. Eközben találkozik Muronnal (Catherine McCormack), gyermekkori játszótársával és szerelemre lobban a szép lány iránt. Titokban házasságot kötnek, de nem sokáig élvezhetik a boldogságot.

Mel Gibson

6. Tökéletes másolat (Copycat, 1995)

Helen Hudsont (Sigourney Weaver) az egyetemen előadás közben a hallgatóság soraiból megtámadja egy régi páciense. Helen analitikus és a sorozatgyilkosok szakértője. A támadás után mindenkitől retteg, visszavonul a lakásába, ám a rendőrség felkéri, legyen segítségükre egy újabb sorozatgyilkos felkutatásához.

Tökéletes másolat (Copycat, 1995)

7. A pokolból (From Hell, 2001)

London külvárosaira félelem és sötétség veti árnyékát. 1888 őszén járunk, amikor egy titokzatos férfi, a modern történelem egyik leghírhedtebb sorozatgyilkosa tíz hét alatt öt szörnyű, rituális gyilkossággal sokkolta a polgárokat. A városon eluralkodó hisztérikus légkörben számos szóbeszéd kapott lábra, az emberek rémülettel és gyanakvással tekintettek egymásra. Az éppen megszülető bulvársajtó Hasfelmetsző Jack nevétől volt hangos, s ennek révén hamarosan az egész világ megismerte a rejtélyes alakot. Soha nem sikerült kézre keríteni…

A pokolból (From Hell, 2001)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · ·