FILMEZZUNK.HU
8 film, amiért imádjuk a szülinapos Steve Carell-t

8 film, amiért imádjuk a szülinapos Steve Carell-t

21011

Steve Carell legjobb filmjei

Steve Carell Golden Globe- és Screen Actors Guild Award – díjas amerikai komikus, színész, producer és író. 1999-től a The Daily Show-ban szerepelt, nagyobb hírnevet 2005-ben szerzett a A hivatal című sorozatban, mint Michael Scott megformálója. Steve mára már korunk egyik meghatározó színészévé lépett elő, ami a vígjátékokat illeti. Bár voltak nagyszerű próbálkozásai a dráma műfajában is – Oscar jelölés a Foxcatcherben nyújtott alakításáért -, de a Concordban született színész igazán emlékezetes alkotásai a szórakoztató produkciók. Steve Carell a napokban ünnepli születésének 61. évfordulóját, aminek apropójából összeválogattunk néhányat a legszórakoztatóbb filmjei közül. A lista kizárólag a saját véleményünkön alapszik!

Kihagytuk a kedvenc filmedet a szülinapos színésztől? Kérünk írd meg hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mely Steve Carell alkotás nyerte el legjobban a tetszésedet!

8. A 40 éves szűz (The 40 Year Old Virgin, 2005)

Andy Stitzer saját bevallása szerint kielégítő életet él: számlákat stempliz egy műszaki áruházban, agglegénylakása tele originál csomagolású akciófigurákkal és képregényekkel, bicajjal jár, mert nincs kocsija, és esténként, amikor épp nem videójátékkal múlatja az időt, ólomkatonákat festeget. Ha netán mégis valami hiányérzetünk volna, az bizonyára abból fakad, hogy Andynek nincs – sőt, még sosem volt – nője. Ami így, negyven évesen azért nem igazán sikersztori.

A 40 éves szűz (The 40 Year Old Virgin, 2005)

7. Foxcatcher (2014)

A DuPont-vagyon örököse, John Eleuthére du Pont bolondos figura volt, de már a bolondság határán. Sőt, azon is túl, hiszen a paranoia és a skizofrénia tünetei is megmutatkoztak rajta. Mégis egy vegyipari óriáströszt vezetésére készült, bélyegeket gyűjtött, madártani könyveket adott ki, és rajongott a férfias sportokért – egy birkózócsapatot is támogatott.

Foxcatcher (2014)

6. A család kicsi kincse (Little Miss Sunshine, 2006)

Olive (Abigail Breslin) családjában minden nap kaland. A kislány apja, Richard (Greg Kinnear) a Föld legszerencsétlenebb karriertanácsadója. Az irodalomtanár Frank (Steve Carell) nagybácsi egy viszonzatlan szerelem miatt öngyilkossági kísérletet követett el. Dwayne (Paul Dano), Olive bátyja, hallgatási fogadalmat tett, hogy bizonyítsa elszántságát, hogy pilótának készül, emellett rajong a német filozófiáért.  Egyedül a nagypapa, Edwin boldog és vidám, ebben azonban nagy szerepe van heroinfüggőségének, illetve annak, hogy végre kikerült az öregek otthonából. A sors úgy hozza, hogy egy nap ez a sok fura figura elindul egy rozoga kisbusszal a napfényes Kaliforniába, hogy Olive részt vehessen A család kicsi kincse című vetélkedőn.

A család kicsi kincse (Little Miss Sunshine, 2006)

5. ZseniKém – Az ügynök haláli (Get Smart, 2008)

Az Egyesült Államok kémközpontjába behatolnak az ördögi KAOS emberei, így az USA összes ügynöke egyszerre bukik le. A cég feje mégsem hajlandó rábólintani a kudarcra. Mivel elemzője, Maxwell Smart világ életében ki szerette volna próbálni, milyen az ügynökök élete, jobb híján őt veti be. A verhetetlen szuperügynök helyett kénytelen az utolsó olyan emberét adni mellé társul, aki még a homályban maradt. A halálos veteránt, kódnevén a 99-est. Smart és a 99-es egyre közelebb kerül a KAOS-hoz és ügynöktársához, s szörnyű titkok derülnek ki. Az idő lassacskán lejár. Ha a KAOS-t nem állítják meg, gonosz főnöke végrehajthatja szörnyű tervét. A lelkes amatőr és a lelketlen profi együtt igyekszik megmenteni a világot.

TOP15: A legjobb kémfilmek

Oldalak: 1 2


Article Tags: · · · · · · · ·