FILMEZZUNK.HU
Hatalmas botrányt kavart a Netflix 11 éves „érzéki táncos” gyerekekről készült filmje

Hatalmas botrányt kavart a Netflix 11 éves „érzéki táncos” gyerekekről készült filmje

4100

Hatalmas botrányt kavart a Netflix 11 éves „érzéki táncos” gyerekekről készült filmje

170 ezren írták alá a tiltakozó petíciót a Netflix új „Édesek” címre hallgató francia filmjével kapcsolatosan, ami egészen fiatal lányokat mutat be szexuálisan kihívó táncpózokban. A produkció a felháborodott szülők szerint csak a pedofiloknak és a szexkereskedelemnek kedvez.

Hatalmas botrányt kavart a Netflix 11 éves „érzéki táncos” gyerekekről készült filmje

A film a 11 éves Amy, egy szenegáli muszlim lány történetét mutatja be, aki egy szegény környéken él Franciaországban, majd csatlakozik fiatal táncos lányok egy csoportjához, akik hiányos öltözetben érzéki táncba kezdenek. A Netflix eredeti ajánlója kiemeli, a lány döntésével „nőiességének hódol, és bátran szembemegy a családi tradíciókkal”. A díjnyertes francia produkció hamar felháborodást keltett az online térben, beleértve a betiltásáért indított petíciót is, amit eddig 170 ezren írtak alá.

“Ez a film undorító módon szexualizál egy TIZENEGY éves gyermeket a pedofil nézők kedvéért, továbbá negatívan befolyásolja a gyermekeinket is! Nincs szükség ilyen tartalomra ezen korcsoport számára, főleg akkor nem, amikor a szexkereskedelem és a pedofília ilyen szinten van! Nincs mentség, ez veszélyes tartalom”

– szól a petíció szövege. A film rendezőjét, Maimouna Doucourét saját elmondása szerint az inspirálta a film megalkotására, hogy egy helyi partin maga is megtekintett egy 11 év körüli, kihívó öltözetű lányok által előadott érzéki táncot. Doucouré hozzátette, a produkcióval vitát akart indítani a magukról szexualizált fotókat megosztó fiatal lányokról és hatalmas követőtáborukról.

“Manapság minél szexibb és tárgyiasítottabb egy nő, annál nagyobb értéke van a közösségi médián. Az ember 11 éves korban nem igazán érti még ezeket a mehanizmusokat, de másol, ugyanazt teszi, mint mások, ugyanolyan eredmény érdekében. Véleményem szerint erről sürgősen beszélni kell, és vitát folytatni a kérdésben.”

Dr. Chad Pecknold, amerikai katolikus teológiaprofesszor szerint azonban ez az ötlet „csak Jeffrey Epsteinnek” jönne be, hozzátéve, mélységesen sokkolta a szexuálisan kihívó pózokat felvevő gyermekek látványa, mellyel szerinte a producerek nem kritizálni akarják a jelenséget, inkább normalizálni a pedofíliát. A Netflix a tiltakozások nyomán a filmet nem volt hajlandó eltávolítani, csupán reklámján változtatott.

15 filmsztár, akinek a valódi arcát csak nagyon kevesen ismerhetik

(via Hetek.hu)


Article Tags: · ·