FILMEZZUNK.HU
Itt a Disney csatorna első biszex főszereplője

Itt a Disney csatorna első biszex főszereplője

1302

Itt a Disney csatorna első biszex főszereplője

A sorozat készítője, Dana Terrace Twitter posztjában vallotta be, hogy makacsul ragaszkodott ahhoz, hogy az általa készített mese 14 éves főszereplője, Luz Noceda biszexuális identitással rendelkezzen. A sorozat történetét egyébként már rengeteg keresztény aktivista csoport kritizálta, ugyanis arról szól, hogy a főszereplő tinédzser lány egy portálon keresztül démonok által lakott birodalomba csöppen, ahol megpróbálja legyőzni a gonosz erőket. Mindemellett egy nem rég publikált epizódban a szereplő egy másik lánnyal jelenik meg az iskolai bálban.

A sorozat készítője azt sem titkolta, hogy készen áll arra, hogy különböző nemi identitással rendelkező, azaz queer gyerekeket tegyen a meseszereplők közé.

“Én is biszexuális vagyok és éppen ezért akartam egy bi karaktert is a mesében. Szerencsére a makacsságom kifizetődő volt és ma már nagyon is támogat ebben a Disney vezetősége.” – mondta az író.

Bár ez az első eset, hogy a Disney egyik meséjében biszexuális főszereplő jelenik meg, nem az első alkalom, hogy az LMBTQ közösséget reklámozzák. 2014-ben például a nagy sikerű “Sok Sikert, Charlie!” című sorozatban mutattak be egy azonos nemű párt. Az új, mozikban is bemutatott “Előre” című mesefilm főszereplője pedig szintén leszbikus lett. A Disney és a Pixar együttműködésében létrehozott Toy Story 4. részében pedig egy óvodában zajló jelenetnél két anyuka kísérte be gyermekét az épületbe.

Disney mesék, amiknek az eredetijét nem olvasnád fel este a gyerekeknek

 


Article Tags: · ·