FILMEZZUNK.HU
A legjobb esküvős filmek minden műfajból szemezgetve

A legjobb esküvős filmek minden műfajból szemezgetve

2090

A legjobb esküvős filmek minden műfajból szemezgetve

Az esküvős filmek Hollywoodban is nagyon kedveltek, ennek köszönhetően pedig minden stílusban születtek már remek alkotások. Szubjektív ajánlónkban három teljesen különböző műfajt közelítünk meg: a csajos vígjátékot, a sírva nevetőst és a romantikus klasszikust.

Hölgyek számára: Csajok háborúja

Az esküvőszervezés két legfontosabb – kimondatlan – szabálya az lenne, hogy ne menjen rá legrégebbi barátságod és a kapcsolatod. Livnek (Kate Hudson) és Emmának (Anne Hathaway) még van mit dolgoznia ezen. Mindketten kislánykoruk óta tervezik a tökéletes esküvőt a Plázában, ám az egész kudarcba fullad, amikor kiderül, hogy ugyanarra a napra kaptak időpontot. A szervezés így háborúba torkollik, a két menyasszony pedig mindent megtesz, hogy szabotálja a másik esküvőjét. Igazi csajos vígjáték, amiből a sok nevetés mellett még tanulhatsz is: így NE szervezd az esküvőd!

A csajok háborúja

Urak számára: Bérhaverok

A Bérhaverok című film ékes bizonyítéka annak, hogy az esküvős filmek nem csak hölgyeknek valók. A történet szerint Jimmy Callahan (Kevin Hart) arra építette ki üzletét, hogy olyan vőlegények számára kínáljon “esküvői tanú” szolgáltatást, akiknek nincsenek barátaik. Így kerülnek össze Doug Harris-szel (Josh Gad) is, aki nem csak esküvői tanút szeretne bérelni, hanem komplett baráti kört is a menyasszony koszorúslányai mellé. Lassan összeáll a kevésbé szokványos gárda az esküvőre, köztük a börtönből frissen szökött elítélt, a dadogó szépfiú, a srác, aki csak a kajáért megy, és persze a tanú, aki katonai lelkésznek adja ki magát. Ezzel a társasággal kerül sor a legénybúcsúra, a családi vacsorára és magára az esküvőre is.  A film mindent megtestesít, amitől a menyasszonyok félnek, de a vőlegények garantáltan élvezni fogják!

Bérhaverok (The Wedding Ringer, 2015)

Randi estére: Mamma mia!

Sophie (Amanda Seyfried) hamarosan férjhez megy és szeretné, ha édesapja kísérné az oltárhoz. Ezt azonban megnehezíti, hogy édesanyja (Meryl Streep) egyedül nevelte fel őt és nem is tudja, ki lehet az apja. Egy régi naplót olvasva kikövetkezteti, hogy három “esélyes” van, így titokban meghívja őket az esküvőre és megpróbál fényt deríteni az igazságra. A szórakoztató történet és a briliáns szereposztás (a további szerepekben Pierce Brosnan, Colin Firth, Stellan Skarsgård láthatók) mellett Görögország csodás tájai is magával ragadják a nézőt, az egészet pedig a legjobb ABBA slágerek teszik teljessé. A végeredmény egy igazán kedves film, ami egyedi hangulatával emelkedik ki az esküvős filmek táborából.

Mamma Mia! /Mamma Mia! 2008/

Ezek az alkotások a szórakozás mellett arra is jók, hogy a házasodni készülő párokat kicsit kikapcsolják a szervezésből. Ha te is épp a Nagy Napot szervezed és szeretnéd stressz nélkül megúszni, regisztrálj az Esküvő Online esküvőszervező platformjára! Inspirációs cikkek tárháza, több ezer szolgáltató és praktikus szervező funkciók várnak rád ingyen.

eskuvo.online/


Article Tags: · · · ·