FILMEZZUNK.HU
Véget ért a forgatás, hamarosan jön az Avatar 2!

Véget ért a forgatás, hamarosan jön az Avatar 2!

3796

Véget ért a forgatás, hamarosan jön az Avatar 2!

Nem túlzás, ha azt mondjuk, a 2020-as évek az Avatar évtizede lesznek! A sort 2022-ben az Avatar 2 nyitja majd meg, ezt követően pedig két évente érkeznek majd a folytatások. Az Avatar 3 2024-ben, az Avatar 4 2026-ban, majd végül az Avatar 5 2028-ban. Legalábbis a filmeket megálmodó és rendező James Cameron tervei így szerepelnek jelenleg. A rendező most nagyon fontos és örömteli bejelentést tett.

Újabb forgatási fotókkal adtak ízelítőt az Avatar 2-ből

James Cameron és Arnold Schwarzenegger több évtizedes jó barátságot ápolnak egymással. Így nem meglepő, hogy a rendező a minap interjút adott Arnie-nak a színész saját YouTube-csatornáján. És ha már beszélgettek, mi más is lehetett volna az egyik téma, mint az Avatar-franchise? Mint ismert, a 2009-ben megjelent Avatar a mozitörténelem egyik legnagyobb sikere volt, amely megannyi díjat besepert és sok-sok évig több rekordot is magáénak tudhatott. Ám valamiért még így sem készülhetett el a folytatása. És ez még furcsább, ha tudjuk, hogy James Cameron kezdettől fogva egy ötrészes franchise-ban gondolkozott, sőt, még a forgatókönyveket is egyben írta meg. Épp csak a forgatások ütemezése alakult másképp, mint gondolta.

Aztán bejött a képbe a Disney, amely a Fox felvásárlásával ugyebár az Avatar jogait is megkaparintotta. És bár már évek óta lehetett tudni, hogy James Cameron és csapata már javában dolgozik az Avatar 2-n, többször is elhalasztották a premiert. És akkor még nem is beszéltünk a koronavírusról, amely sajnos szintén eléggé megkavarta a dolgokat. De a rendező most az interjú során végre nagyon örömteli hírekről számolhatott be. A beszélgetéshez Új-Zélandról jelentkezett be, ahol jelenleg is a második és harmadik rész forgatása zajlik.

De már nem sokáig, ugyanis elárulta, hogy lényegében a munka kilencven százalékával már végeztek. Tulajdonképpen az Avatar 2 összes élőszereplős jelenetét felvették már, és most már csak az Avatar 3 utolsó néhány élőszereplős jelenete van hátra.

Ez persze még messze nem jelenti a munka végét, hiszen még rengeteg utómunkára és hasonlóra van szükség. És mivel az egész projekt a koronavírus miatt jó négy hónapot csúszott, így nem fog unatkozni a stáb a következő bő két évben sem, mire az Avatar 2 a mozikba kerülhet 2022 decemberében.

10 elképesztő tény az Avatar című filmről

(via Mafab.hu)


Article Tags: · · ·