FILMEZZUNK.HU

Folytatást kap A bárányok hallgatnak!

2181

Folytatást kap A bárányok hallgatnak!

1991-ben Jonathan Demme rendezésében megszületett a Psycho után a második legismertebb thriller, ami azóta kultuszfilmmé vált. Az öt Oscar-díjjal jutalmazott A bárányok hallgatnak-nak 2001-ben mutatták be a folytatását, a Hannibalt, amiben bár Anthony Hopkins visszatért kultikus szerepében, Clarice Starling nyomozót már nem Jodie Foster, hanem Julianne Moore játszotta. Hopkins összesen háromszor bújt Dr. Hannibal Lecter bőrébe, utolsó megjelenése a 2002-es A vörös sárkányban volt, amit Brett Ratner rendezett. A filmek után 2013-ig kellett várni egy újabb Hannibal adaptációhoz, ami az NBC égisze alatt készült el A vörös sárkány című regény előzményeként.

A bárányok hallgatnak

Ebben a feldolgozásban Mads Mikkelsen alakította Lecter-t, a széria három évadot, összesen 39 epizódot élt meg. A sorozat alkotója, Bryan Fuller állítólag Clarice Starling karakterét is be akarta hozni a sorozatba, az elkaszálása miatt azonban erre már nem volt lehetősége. Helyette megteszi a CBS, ugyanis a Variety számolt be róla,

hogy a Jodie Foster, majd később Julianne Moore által megformált FBI-ügynök saját sorozatot kap Clarice címmel. A bárányok hallgatnak cselekménye után két évvel játszódó sorozatban Starling nyomozó életét követhetjük majd, ahogy sorozatgyilkosok nyomába ered.

A címszereplőt alakító színésznő egyelőre nem ismert, a széria két vezető producere Jenny Lumet és Alex Kurtzman lesz. Utóbbinak olyan filmek forgatókönyveit köszönhetjük, mint A sziget, a Zorro legendája, a Transformers 1-2, vagy A csodálatos Pókember 2, de közreműködött több Star Trek sorozatban is, például a Picard című szériában.

Minden idők 10 legjobb Anthony Hopkins filmje


Article Tags: · ·