FILMEZZUNK.HU
10 Gerard Butler film, amit mindenképpen látnod kell

10 Gerard Butler film, amit mindenképpen látnod kell

54106

Gerard Butler legjobb filmjei

Gerard Butler képzett jogász, azonban ő mégis a színészet felé fordult. 1997-ben kapott egy kisebb szerepet A Holnap markában című James Bond filmben, majd 2001-ben eljátszhatta az Attila, Isten ostora címszerepét, mellyel nemzetközileg is ismertté vált a neve. 54. születésnapja alkalmából most megpróbáltuk összegyűjteni filmes pályájának 10 legnagyszerűbb alkotását. Toplistánk kizárólag saját véleményen alapszik!

10. A csúf igazság (The Ugly Truth, 2009)

Abby (Katherine Heigl), a menő tévéproducer hisz az igaz szerelemben, és abban, hogy mindenki rátalálhat a neki való párra – még ha neki magának eddig nem is nagyon volt szerencséje. A gátlástalan műsorvezető, Mike (Gerard Butler) azonban megingatja hitében. Mike a “csúf igazság” híve, ami szerint minden férfi csak egy jó külsejű bomba nőre vágyik, aki nem nyaggatja túlságosan sokat. Mivel Abby nagyon szeretné megismeri a szomszéd pasit, vállalja, hogy Mike tanítványa lesz, és ellesi tőle a csábítás trükkjeit. Arra azonban nem számít, hogy a szerelem éppen Mike személyében talál rá.

A csúf igazság (2009)

Tudtad, hogy…?

… a valóságban Craig Ferguson és Gerard Butler jó barátok? Ez azért érdekes, mert a filmben Gerard Butler karaktere megjelenik a The Late Late Show Craig Fergusonnal c. műsorban.

9. Támadás a Fehér Ház ellen (Olympus Has Fallen, 2013)

Mike Banning (Gerard Butler) visszavonult titkosügynök, de amikor az elnök (Aaron Eckhart) és családja élete veszélybe kerül, úgy érzi, újra szolgálatba kell állnia. A dél-koreai terroristák egy veszélyes nukleáris fegyver bevetésével fenyegetőznek, Banning azonban mindent megtesz, hogy elhárítsa a fenyegetést.

Támadás a Fehér Ház ellen (Olympus Has Fallen, 2013)

Tudtad, hogy…?

… Morgan Freeman akkor forgatta a filmet, amikor a haláláról szóló álhírek épp elözönlötték az internetet? Ezért sok forgatási napot kezdett azzal, hogy melankolikus jazz dalokat énekelt a stábtagoknak, és önmagát gyászolta.

8. Spíler (Rocknrolla, 2008)

Guy Ritchie ismét összehozza az londoni alvilág nagyhatalmú urait és kisstílű gengsztereit. De a mesés vagyont ígérő bőrönd utáni hajsza káoszba fullad, ahol már-már lehetetlen kibogozni, hogy az érdekek és ellenérdekek szövevényes hálójában ki a barát, és ki az ellenség. A bőrönd sora azon múlik, hogy ki tud a legjobban a zavarosban halászni.

Spíler (Rocknrolla, 2008)

Tudtad, hogy…?

… Gerard Butler-nek komoly torokgyulladása volt, emiatt Thandie Newton nem akarta megcsókolni a színészt? Guy Ritchie a filmben is látható humoros módon oldotta meg az ügyet.

7. Próbatétel (Butterfly on a Wheel, 2007)

Abby (Maria Bello) és Neil Warner (Gerard Butler) tökéletes házasságban élnek. A tökéletes élet azonban tökéletes rémálommá válik, mikor egy férfi elrabolja tőlük lányukat, Sophie-t (Emma Karwandy). A titokzatos emberrablót Tom Ryannek (Pierce Brosnan) hívják. Ryan egy jégszívű szociopata, akinek semmi veszítenivalója nincs. A közönséges emberrablónál azért is veszélyesebb, mivel nem a pénzre fáj a foga. Ő a Warner házaspár 10 év alatt felépített példás életét akarja szétrombolni. Különböző szörnyűséges követeléseket küld a szülők felé, egy ízben például felteszi a kérdést nekik: megölnétek egy ártatlan embert, hogy mentsétek a lányotokat? Az idő fogy, a téboly pedig egyre növekszik.

Próbatétel (Butterfly on a Wheel, 2007)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·