FILMEZZUNK.HU
Előzetest kapott a Bosszúállók alkotóinak új akciófilmje!

Előzetest kapott a Bosszúállók alkotóinak új akciófilmje!

804

Mosul (2020) – Előzetes

A Bosszúállók: Végjáték kreatív csapatának egy részét megtaláljuk a Mosul című háborús dráma készítői között. A Russo-testvérek segédletével leforgatott Netflix alkotás most előzetest is kapott. A még tavaly elkészült Mosul hamarosan a Netflix műsorán debütál majd: a Matthew Michael Carnahan-rendezte akciófilm egy az ISIS által megszállt észak-iraki városba vezeti be a nézőt, ahol egy elszánt elit alakulat mindent kockára téve harcol azért, hogy visszaszerezze a várost az Iszlám Államtól.

A lendületes és akciódús, ugyanakkor helyenként nyomasztó és elgondolkodtató alkotás producerei között találjuk Anthony és Joe Russót, de a fővonalbeli alkotókra se lehet egy szavunk sem. A filmet rendező Carnahan ugyan életében először próbálja ki magát a szerepben, de korábban olyan filmek forgatókönyveit hozta el nekünk, mint a Z világháborúA királyság vagy a 21 híd, azaz jócskán van tapasztalata, ha akcióról van szó. Ráadásul a Mosul esetében duplázza a teendőket: a rendezés mellett az írást is magára osztotta. A kamera mögé az Oscar-díjas Mauro Fiore operatőr állt, akinek az Avatar látványvilágát köszönhetjük.

A film főszerepében Suhail Dabbach áll, akit az Afganisztáni víg napjaimból és A bombák földjénből ismerhet a közönség, és aki egyébként a Mosul mellett egy másik projektben is együtt dolgozik a Russo-testvérekkel. Készül ugyanis a Cherry című dráma, amelyben a színész Tom Holland oldalán szerepel majd és amit az alkotópáros közösen rendez. Dabbach mellett találjuk még Adam Bessat, Thaer Al-Shayeit és Waleed Elgadit is. A film pedig meg is kapta az első Netflix-előzetesét, amelyet elnézve van miért várnunk az alkotást. A Mosul november 26-án, csütörtökön kerül fel a Netflixre, ezzel is gazdagítva a streaming e hónapi kínálatának ígéretes sorát.

15 korhatáros akciófilm, amit egyszer az életben látnod kell

(via Filmtekercs)


Article Tags: · · · ·