FILMEZZUNK.HU
Készülőben az első Agatha Christie film, mely Bollywoodban készül

Készülőben az első Agatha Christie film, mely Bollywoodban készül

567

Készülőben az első Agatha Christie film, mely Bollywoodban készül

Agatha Christie (1890. szeptember 15.-1976. január 12.) angol írónő, „a krimi koronázatlan királynője”. Mary Westmacott álnéven romantikus regényeket is írt, de az utókor számára inkább mintegy 80 detektívregénye és nagy sikereket arató West End-i színpadi darabjai miatt emlékezetes. A Guinness Rekordok Könyve szerint William Shakespeare könyvei és a Biblia után Agatha Christie könyveit adták ki a legnagyobb példányszámban az egész világon. Agatha Christie első detektívregényét, A titokzatos stylesi esetet 1920-ban publikálták. Azóta több, mint kétmilliárd példányban keltek el a művei több mint száz nyelven. Csak tavaly több mint kétmillió példányt adtak el a könyveiből, amelyeket televízióra, mozivászonra és színpadra is átdolgoztak az elmúlt évtizedekben.

Készülőben az első Agatha Christie film, mely Bollywoodban készül

Agatha Christie

Most pedig egy Agatha Christie-regényre épülő krimi készül Bollywoodban. Érdekesség, hogy Bollywood a köztudatban elterjedt beceneve a Mumbaiban található hindi nyelvű filmgyártás egyik legnagyobb központjának. Ez a film azért is egyedi, mert ez az első alkalom, hogy az angol írónő hagyatékkezelője egy indiai filmkészítővel működik együtt. Az alkotást Visal Bhardvadzs indiai filmrendező fogja elkészíteni, aki igen híres munkáiról. 20 év alatt eddig  15 filmet tudhat magáénak. A rendező maga is rajong a bűnügyi regényekért, és már középiskolásként könyvmoly volt, ha Agahtha írásairól volt szó. Visal, bár sokat nem árult el a történetről, de annyit már lehet tudni, hogy a film egy himalájai hegyi üdülőben játszódik, ahol gyilkosság történt. Ahogy a krimi kibontakozik, egy pár akaratlanul is nyomozásba kezd, hogy az ügy végére járjanak. James Prichard, aki Christie dédunokája, és a hagyatékkezelő vezérigazgatója is egyben, a következőket nyilatkozta:

“Számos adaptáción dolgoztunk már világszerte és minden ország beleviszi a maga sajátosságait a produkciókba. Kétségem sincs afelől, hogy ez ezúttal is így lesz.”

Visal úgy tervezi, hogy hét hónapon belül elkészül Agatha egyik regényére épülő forgatókönyvvel, és 2021 elején tervezi elkezdeni a forgatási munkálatokat. A film nagy részét a  himalájai városokban fogják forgatni. A produkcióban számos dal és táncjelenet is lesz. A rendező végül ezzel zárta az interjút:

“A célom, hogy egy új detektívet alkossak meg a filmemmel. Tetszik az ötlet, hogy van két ember, akik egyáltalán nem nyomozók, de megoldanak egy bűntényt.  A történet hű lesz Christie szellemiségéhez, ha az írásához nem is. Ha minden jól megy, ez lesz az első része egy Christie-regényekre épülő trilógiának.”

Szerző: MéziMcFly

Minden idők 12 legjobb filmje Agatha Christie művei alapján


Article Tags: · ·