FILMEZZUNK.HU
Minden idők 10 legjobb Anthony Hopkins filmje

Minden idők 10 legjobb Anthony Hopkins filmje

67375

Anthony Hopkins legjobb filmjei

Sir Anthony Hopkins Oscar-díjas walesi színész, a filmtörténelem egyik legmeghatározóbb egyénisége a napokban ünnepli 86. születésnapját. A fantasztikus filmes ikon közel 100 filmben vállalt kisebb-nagyobb szerepet. Filmes pályáját Az oroszlán télen Oroszlánszívű Richárdjaként kezdte, amiért a Brit Filmakadémia díjára is jelölték. Ezután sikeresebbnél-sikeresebb produkciók következtek, mígnem A bárányok hallgatnak (1991) című filmjével fel nem ért a csúcsra és elnyerte a legjobb színésznek járó Oscar-díjat. Ezután sem lassított és tovább gyártotta a mára már klasszikussá váló mozijait, amiből mi most a tíz kedvencünket választottuk ki. Toplistánk kizárólag saját véleményen alapszik!

Kihagytuk kedvenc filmedet a szülinapos színésztől? Kérünk írd meg hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mely Anthony Hopkins produkció nyerte el legjobban a tetszésedet!

10. Szenvedélyek viharában (Legends of the Fall, 1994)

William Ludlow (Anthony Hopkins) ezredes és három fia, Samuel (Henry Thomas), Tristan (Brad Pitt) és Alfred (Aidan Quinn) a Sziklás hegység vadonjában él jó barátságban az amerikai őslakosokkal. Mind a három fiú más karakter, de mind talpraesettek. Egy napon Samuel bemutatja a családjának szíve választottját, Susannát (Julia Ormond). A testvérek viszonya ettől kezdve rohamosan romlani kezd, ugyanis Alfred is beleszeret a lányba, a lány pedig Tristanba szeret bele. A helyzet még tragikusabb lesz, amikor a három fiú hadba vonul az első világháború európai frontjaira.

Szenvedélyek viharában (Legends of the Fall, 1994)

Edward Zwick rendezőnek 17 évébe telt, hogy megvalósítsa filmtervét. Eredetileg Winnipegben, Manitoba államban, Kanadában akarták leforgatni a filmet, de a város vezetése nem volt hajlandó fát kivágni a filmesek kedvéért. Végül a filmesek két millió dollárt spóroltak azzal, hogy nem az USA-ban, hanem Kanadában forgattak.

9. Árnyékország (Shadowlands, 1993)

Az Árnyékország című film  főhőse a brit származású irodalom-professzor, C. S. Lewis, akinek életét megzavarja egy amerikai írónő megjelenése. A férfi és nő között azonnal rokonszenv alakul ki, amely hamarosan barátságba csap át. Lewis beleszeret a vonzó és határozott Joy Greshambe, de érzéseit nem meri bevallani, csak akkor, amikor kiderül, hogy a nő halálos beteg.

Árnyékország (Shadowlands, 1993)

8. Zorro álarca (The Mask of Zorro, 1998)

Don Diego de la Vega (Anthony Hopkins) évekig vívta harcát a kegyetlen kormányzó ellen Zorro álarca mögé bújva. A legyőzhetetlen és rettenthetetlen hős illúzióját keltő férfi azonban ugyanolyan hús-vér ember, mint bárki más, egy napon pedig a kormányzónak sikerül is sarokba szorítania. Feleségét megölik, lányát gyámság alá helyezik, őt magát pedig börtönbe vetik. Csak húsz év múltán sikerül megszöknie a rácsok mögül, ekkorra azonban már túl öregnek bizonyul ahhoz, hogy felöltse a régi maszkot. A sors összehozza egy ifjú útonállóval (Antonio Banderas), aki talán méltó lehet Zorro álarcára.

Zorro álarca (The Mask of Zorro, 1998)

Anthony Hopkins hátfájdalmaira hivatkozva nem tudta vállalni de la Vega szerepét, de köszönhetően egy sikeres lézeres műtétnek végül mégis csatlakozott a film stábjához. De la Vega szerepére Sean Connery is esélyes volt. Antonio Banderas a legendás Bob Anderson vívótanárral és a spanyol olimpiai vívó válogatottal készült fel a forgatásra.

7. A Bounty (The Bounty, 1984)

1789. áprilisában az elviselhetetlen bánásmód miatt lázadás tört ki a brit királyi haditengerészet Bounty nevű hajóján. A pártütők vezetője Fletcher Christian (Mel Gibson) hadnagy volt, aki az embertelen Bligh kapitányt (Anthony Hopkins) korona hű embereivel – egy iránytű és a gondviselés sorsára bízva – mentőcsónakba ültette a nyílt tengeren. A maradék legénység a világ szeme elől elrejtőzve a Tahiti melletti apró Pitcairn szigeten ütött tanyát. A paradicsomi állapotok – no meg a minden tekintetben “vendégszerető” tahiti lányok összes bája – ellenére a kis csapat tagjai között hamarosan feszültség üti fel a fejét. Miközben Bligh kapitány csodával határos módon a mentőcsónakkal szárazföldet ér, a zendülőknek a halálbüntetés rémével kell farkasszemet nézniük, ha valaha is rájuk akadnak.

A Bounty (The Bounty, 1984)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · ·