FILMEZZUNK.HU
Idén négy LMBTQ karakterrel bővül a Marvel univerzum

Idén négy LMBTQ karakterrel bővül a Marvel univerzum

3862

Idén négy LMBTQ karakterrel bővül a Marvel univerzum

A Marvel képregényei bővelkednek LMBTQ hősökben, a vászonról azonban még hiányzik, hogy magukat fel is vállalják. A DC univerurzum kissé előrébb jár ebben a témában. A Holnap legendái csapat vezetője jelenleg a nyíltan leszbikus Fehér Kanári, és egy egész animációs sorozatot szentelnek Méregcsók és Harley Quinn szerelmének.

A Marvel Univerzum két sztárja is támogatja karaktereik leszbikus viszonyát

Amíg a konkurencia főleg sorozatok terén teljesít jól, a Marvel univerzuma tagadhatatlanul maga mögé utasítja őket a mozikban. Azt azonban valószínűleg csak a képregény rajongók tudják, hogy a Jégember alias Bobby Drake meleg. A Ragnarökben megismert Valkűr biszexuális. Loki remekül érzi magát férfi és női alakban is, Deadpool pedig egy pán ikon. Folytatni lehetne még a sort, de tény, hogy a Marvel eleddig nem sokat törődött a filmes karakterei szerelmi életével. Leszámítva persze a főhősöket és a kötelező barátnőiket. Úgy tűnik azonban, hogy igyekeznek változtatni ezen. Apró lépésekben haladnak előre. Próbálkoztak már a témával a Runaways-ben, de a websorozat semmilyen téren nem aratott nagy sikert.

A Végjáték kezdetén látható csoportterápián a párját sirató férfit, azonban a Russo testvérek kinyilatkoztatásnak szánták. A karakternek még neve sincs, azonban a története és a fájdalma annyira őszinte, hogy a nézőnek nem is jut eszébe megakadni rajta, hogy „Jah, ő meleg?” A rendező páros úgy nyilatkozott, hogy pont azt akarták elérni a jelenettel, hogy természetes legyen. A jelenlegi tervek szerint 2021 november 5-én jön a The Eternals. Itthon Örökkévalók címmel kerül majd a mozikba. A filmben találkozhatunk majd a fegyverkovács Phastossal. A Brian Tyree Henry által alakított kozmikus lény lesz a Marvel moziverzum első, nyíltan meleg főszereplője. Házastársát Haaz Sleiman alakítja majd. Egyszerre kapunk így két színes bőrű meleg karaktert.

Novemberre ígérték a Thor: Love and Thunder-t is. Még nem nyilatkoztak, hogy hova csúszik a bemutatója ha csúszik egyáltalán. Az előző Thor filmben már megismert Valkűr fog komoly szerepet kapni ebben a moziban. Tessa Thompson nyilatkozott róla, hogy a karaktere épp úgy biszexuális, mint a képregényben. Az erről szóló apró jelenetet azonban a Ragnarökből kivágták. Most viszont Valkűr a királynőjét keresi. A pletykák szerint a Natalie Portman által játszott Jane Foster lehet a legesélyesebb erre a címre. Ezeken kívül a Marvel Studios elnöke Kevin Feige megerősítette azt a híresztelést is, hogy a 2021-ben transz karaktert is láthatunk majd. Azt azonban nem árulta el melyik filmben vagy tervezett sorozatban.

Itt a Hallmark első melegszereplős karácsonyi filmje

(Via identitas.co)


Article Tags: · · · ·