FILMEZZUNK.HU

Terence Hill legjobb filmjei, amiket Bud Spencer nélkül tett le az asztalra

14545

Terence Hill legjobb filmjei

Terence Hill neve szinte egybeforrt Bud Spencerrel, ám mi ma nem közös filmjeiket vesszük górcső alá, hanem a vékony pofonosztó munkásságából szemezgetünk. Terence-nek rendkívül színes a színészi palettája, hiszen játszott már papot, volt a vadnyugat hőse, de játszott már szuper képességekkel megáldott zsarut is. Lássuk hát leghíresebb alakításait!

1) Vigyázat, vadnyugat (1972) – A galamblelkű hős

Apja utolsó akaratának megfelelően Joe-t (Terence Hill) a vadnyugatra küldik abban a reményben, hogy ott végre igazi kemény legény válik belőle. Az álmodozó tekintetű fiatalember azonban megveti a fegyverropogást, a verekedést és az erőszakot. Helyette szívesebben választja a verseket, a ló nyergénél pedig jobban kedveli a biciklijét. Joe nem is szakítana ezzel az életmóddal, ha nem kellene megvédenie magát egy fegyveres férfival szemben, aki ugyanarra a lányra vetett szemet, mint ő.

Vigyázat, vadnyugat 1972

Terence a bunyónál szívesebben választja a verseket, a ló nyergénél pedig jobban kedveli a biciklijét.

2) Nevem Senki (1974) – A névtelen fegyverforgató

Senki (Terence Hill), aki nevét még gyerekkorában választotta apja legendás kuncsaftja után, mint szerencsevadász azt a feladatot kapja megbízóitól, hogy végezzen Jack Beauregarddal (Henry Fonda), az öregedő gyorstüzelővel, aki gyerekkora óta a legnagyobb példaképe. Amikor Jack felvilágosítja, hogy visszavonul a kalandoktól, mert már csak a nyugalmas, békés öregkorra vágyik. Senki úgy gondolja, hogy az öregfiú megérdemel még egy utolsó kalandot és szervez számára egy felejthetetlen randevút a Vad bandával.

Nevem Senki 1974

Senki, azaz Terence egy kitűnő vadnyugati komédiában.

3) Szuperzsaru (1981) – A szuper képességű rendőr

David Speed (Terence Hill) nyomozó a magasban egy rakétát pillant meg, amelynek nukleáris sugárzása új, földöntúli képességekkel ruházza fel. Dave ezentúl képes a telepátiára. Újonnan szerzett képességével nem okoz számára nehézséget a legrejtélyesebb bűntény felderítése sem, s ha a helyzet azt kívánja, egy felhőkarcoló tetejéről is leugrik. Míg más a nyakát törné, neki a haja szála sem görbül meg. Varázserő ide vagy oda, egy veszélyes bűnöző mégis csapdába csalja.

Szuperzsaru 1981

Az olasz színész a Szuperzsaruban látható az Oscar-díjas Ernest Borgnine-val.

4) Don Camillo (1983) – A görkorcsolyázó pap

Ilyen papot az ördög sem látott: motorral megy a templomba. A reverenda alatt farmert hord, és ejtőernyős ugrás közben eseketi a fiatal párt. Önkívületbe esik a templomban hallgatott hawaii zenétől, és tinédzser lányokkal görkorcsolyázik. Vallási vitái során többször használja az öklét, mint a szép szót. Összetűzésbe keveredik a polgármesterrel. Don Camillo (Terence Hill) és a polgármester (Colin Blakely) csapatának focimeccse tömegverekedésbe torkollik.

Don Camillo 1983

Terence és Colin Blakely, azaz a bohókás pap és a város polgármestere.

5) Lucky Luke (1991) – A sheriff

Az 1880-as évek végén megállapodás születik a fehérek és az indiánok között. Prérikutya átengedi a telepeseket a földjén, de azok nem háborgathatják őket és nem vadászhatnak állataikra. Így lassan felépülhet a telepesek városa: Daisy Town. Szépen előbújt a földből a templom, az iskola, a borbély üzlete, a fogorvos üzlete és természetesen a kocsma is. De itt rögtön felbukkantak a fegyverek, és a nem kívánatos személyek is. Tehát szükség van egy seriffre, aki a rendre vigyáz, erre a feladatara Lucky Luke (Terence Hill) vállalkozott, ami nem kis merészségről árulkodik.

Lucky Luke 1991

Lucky Luke és a Daltonok. Az olasz legenda nem csak a főszerepet vállalta el, hanem a film rendezését is.

6) Terence Hill – Bud Spencer társa

Ide nehéz lenne egyetlen filmet kiválasztani. Összesen 17 alkotásban szerepeltek együtt – hamarosan ebből is olvashattok egy válogatást – az ex-vizilabdás Bud Spencerrel és ezeknek a nagyon nagy százaléka örök klasszikussá is váltak. Hétről-hétre még mindig hatalmas közönséget vonzzanak ezek, ha leadja valamelyik TV. Nem olyan régen, szombat délután kapcsolgattam a tévémet, és nem kevesebb, mint 4 adó, 4 különböző Bud Spencer – Terence Hill klasszikust vetített. Tudják, hogy mi a jó…

Az ördög jobb és bal keze 1971

Bambino és Trinity, azaz Bud Spencer és Terence Az ördög jobb és bal keze című westernben. Összesen 17 filmben szerepelt együtt a két legendás olasz ikon.

Kihagytuk Terence Hill valamelyik klasszikusát? Várjuk hozzászólásban! Ha tetszett a cikk nyomj egy LIKE-ot Facebook oldalunkra!

„Isten nélkül nem értem volna el semmit” – Bud Spencer

(Címlapkép forrása)

//milos//


Article Tags: · · · · · ·