FILMEZZUNK.HU
Erre várt a világ: mozifilm készül a Hello Kittyből!

Erre várt a világ: mozifilm készül a Hello Kittyből!

1011

Erre várt a világ: mozifilm készül a Hello Kittyből!

Hello Kitty a japán Sanrio vállalat legismertebb mesefigurája. A karakter jellegzetessége, hogy a cica bal fülében mindig masnit vagy más hasonló díszt visel és általában hiányzik a szája. Hello Kitty ábráját 1974-ben alkotta meg a japán Simizu Júko. Az ábra 1976 óta számos országban bejegyzett védjegy. Teljes neve Kitty White. Kitty azért kapott angol nevet, mert megalkotása idején a brit kultúra népszerű volt a japán lányok körében. Keresztnevét állítólag Alice egyik macskájáról kapta, Lewis Carroll Alice Tükörországban című mesekönyvéből. Érdekesség, hogy a „kitty” = cica (angolul).

Erre várt a világ: mozifilm készül a Hello Kittyből!

Hello Kitty világa tele van barátokkal és családtagokkal. 2004 óta még saját macskája is van, Charmmy Kitty, és egy hörcsöge, Sugar. Charmmy Kittyt a történet szerint édesapjától, George White-tól kapta születésnapjára, Sugart pedig a barátjától, Dear Danieltől. Charmmy külsőre nagyon hasonlít Hello Kittyre, de több macskás tulajdonsága van.

6 évvel ezelőtt szó volt róla, hogy ezt az animációt filmre kívánják vinni, amit 2019-ben terveztek bemutatni. Ám nem hollywoodi adaptációról lett volna szó, hanem minden valószínűség szerint japánról, ugyanis az ázsiai országban székelő Sanrio elnevezésű cég finanszírozta volna projektet és gyártotta volna le a filmet méghozzá 240 millió dollárból. Ez végül nem valósult meg, de most tényleg elkészül a Hello Kitty-mozifilm.

A napokban ugyanis Jennifer Coyle (A Pókember legújabb kalandjai) és Leo Matsuda (Zootropolis – Állati nagy balhé, Rontó Ralph) aláírta a New Line által gyártandó filmhez, hogy közösön rendezik meg a filmet. A tervek szerint az alkotás animációs/élőszereplős hibrid lenne. A forgatókönyvet Lindsey Beer írta. A film még kezdeti fázisban van, így a bemutató dátumáról egyelőre még nincs hír.

Szerző: MéziMcFly

A 10 legjobb animációs film, amelyet együtt nézhet a család


Article Tags: · · · ·